Raskol u HSP-u: Sisak ostao bez podružnice stranke

OD JUČER više ne postoji sisačka podružnica HSP-a, jedna od najbrojnijih i najuspješnijih podružnica stranke u Hrvatskoj.

"Svi naši gradski vijećnici, svi naši vijećnici u mjesnim odborima i cijela naša organizacija u ovom trenutku odlazi u nezavisne vijećnike da bi mogli složiti organizaciju kako treba i onda odlučiti u kojem ćemo smjeru krenuti", kazao je Veljko Novak, predsjednik sisačkih pravaša.

Napomenuo je i kako su svi članovi HSP-a grada Siska, njih 2270, napustili stranku, a gradski vijećnici u Gradskom vijeću Siska, te svi dužnosnici u gradskoj vlasti kao i trgovačkim društvima iz njihovih redova, od jučer su nezavisni.

HSP danas čine Đapić, Jukić, Srb i par poltrona

Kao razlog ovakvog postupka Novak navodi činjenicu da čelnici stranke ne dopuštaju demokratsko izražavanje volje članstva, koje je zbog izbornog debakla nezadovoljno i traži odgovornost, nego ih izbacuju iz stranke i suspendiraju.



Sisački bivši HSP-ovci ne žele sudjelovati u antidemokratskoj proceduri, i neće 25.veljače na izborni sabor stranke, jer ne žele dati legitimitet Đapiću i Srbu. Međutim, bez obzira na to što više nisu članovi HSP-a, i dalje će se boriti za ujedinjenje svih pravaša, naglašava Novak.

Ova situacija neće izazvati nikakve promjene u odnosu snaga u sisačkom Gradskom vijeću u kojem od jučer većinu drže nezavisni vijećnici, no moguće su promjene u Županisjkoj skupštini gdje su vijećnici podijeljeni oko Đapićeve i antiđapićeve struje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.