Ratni zločinac šakom udario tužitelja u sudnici

Foto: pravosudje.ba

RATNI zločinac Ljubomir Vranješ zvani Kubura iz Kotor Varoša napao je u sudnici banjalučkog Okružnog suda republičkog tužitelja, prenosi radiosarajevo.ba.

Scena se odigrala nakon suđenja Vranješu, a incident bi najvjerojatnije bio izbjegnut da sudnica nije skučena.

Tužitelj je nakon suđenja morao proći pored stola za kojim se nalazio Vranješ. Šokirani suci i tužitelji ne pamte ovakve događaje u sudnici zbog čega zahtijevaju oštru kaznu.

"Suđenje je bilo završeno i Vijeće je izašlo iz sudnice. Incident se dogodio u trenutku kada je tužitelj izlazio iz sudnice prolazeći pored stola za kojim je bio optuženi. Sudski policajac se spremao staviti lisice na ruke Vranješu kako bi ga izveo iz sudnice, ali je u tom trenutku pored stola naišao tužitelj. Vranješ je zamahnuo šakom preko ramena sudskog policajca i zakačio tužitelja u predjelu glave. Sudski policajac je brzom intervencijom svladao optuženog i spriječio teže posljedice", ispričao je izvor blizak istrazi.

Sudska policija RS provodi unutarnju kontrolu kako bi ustanovili potencijalnu odgovornost i sudskog policajca koji je bio zadužen za čuvanje Vranješa.

Udruženje tužitelja RS najoštrije je osudilo fizički napad na tužitelja ocjenjujući da je riječ i o "napadu na kompletno pravosuđe" koji kao takav "ne smije ostati bez osude ne samo profesionalne zajednice već i cjelokupne javnosti".

Vranješa je u srpnju 2012. godine Apelacijsko vijeće Suda BIH osudilo na pravomoćnu kaznu od osam godina zatvora jer je kao pripadnik CJB Banjaluka u lipnju 1992. godine počinio zločine protiv civila u Kotor Varošu. Kaznu služi u KPZ Banjaluka, a u međuvremenu je banjalučko tužiteljstvo došlo do novih dokaza o još jednom kaznenom djelu nakon čega je protiv njega podignuta nova optužnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.