Ročište o izvlačenju novca podsjetilo na "homo-udbaške veze" tajnika HČSP-a

Screenshot: YouTube

PREDSJEDNIK Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josip Miljak i bivši tajnik te stranke Vinko Kalinić u četvrtak su na zagrebačkom Županijskom sudu odbacili optužbe da su izvlačili novac iz Kalinićeve tvrtke zbog čega im se sudi za zlouporabu položaja i ovlasti.

Miljkova obrana ustvrdila je i da je jedini dokaz protiv predsjednika HČSP-a raniji iskaz bivšeg stranačkog tajnika Kalinića kojega tužiteljstvo, kako ističu, nije dodatno istražilo.

Unatoč šteti od 3,7 milijuna kuna, koliko je navodno izvučeno preko Kalinićeve tvrtke, ovaj slučaj ne bi bio posebno zanimljiv da nakon njegova 'otvaranja' u javnosti prije gotovo dvije godine čelništvo HČSP-a Kalinića javno nije prozivalo kao homoseksualca kojega je u njihove stranačke redove ubacila Udba.

"Udar s lijeva"

Na službenoj stranačkoj internetskoj stranici u kolovozu 2013. u tekstu pod nazivom "Udar s lijeva na HČSP" stoji da se Kalinić "još 2005. javno izjasnio kao homoseksualac i zbog toga bio brzopotezno isključen iz stranke", naklon čega nitko iz stranke s njim nije kontaktirao.

Nadalje, navode da mu je otac oficir JNA, koji je 1991. pobjegao u Beograd, ali i da ga je već 1994. "u redove antihrvatskih agenata" vrbovao "čuveni udbaš" "s kojim je i živio jedno vrijeme u istospolnoj zajednici u njegovoj vili" u Zagorju. Ističu i da su mu "homo-udbaške veze" pomogle u njegovoj pjesničkoj karijeri.

"Sve ovo smo naravno doznali poslije, jer da smo to znali takvoga čovjeka nikada ne bismo primili u redove HČSP-a. Sve ove napade shvaćamo kao politički motivirane sa svrhom uništenja HČSP-a, koji se na političkoj pozornici profilirao kao nepokolebljiva oporba svim sluganima", navedeno je na stranici HČSP-a.

U optužnici koja je po tvrdnjama Miljkove obrane podignuta isključivo temeljem Kalinićeva iskaza stoji da je novac nezakonito podizan od 2005. do 2008. nakon što je Miljak Kaliniću dao novac za otvaranje građevinske tvrtke koja je kao podizvođač Hidrocommercea radila na projektima koje je finacirao Grad Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.