Rudari iz Tuzle odbili su izaći iz jame dok im nisu isplaćene plaće

Screenshot: YouTube

VEĆA skupina rudara rudnika lignita "Mramor" u Tuzli danas je napustila jamu u kojoj su boravili gotovo 24 sata prosvjedujući na taj način zbog kašnjenja u isplati plaća i drugih primanja.


Nešto više od 260 rudara izašlo je iz jame kasno poslijepodne nakon pregovora s direktorom rudnika i članovima uprave "Elektroprivrede BiH" u čijem sastavu posluje najveći broj rudnika ugljena u Federaciji BiH uključujući "Kreku" čiji je sastavni dio i jama "Mramor".

"Postigli smo dogovor da se rudarima uplati plaća i topli obrok", kazao je novinarima po izlasku iz rudničke jame direktor "Elektroprivrede BiH" Elvedin Grabovica koji je s rudarima pregovarao nekoliko sati.

Grabovica je kazao kako je nezadovoljstvo rudara opravdano ali je istaknuo kako je to rezultat višegodišnjeg lošeg poslovanja i lošeg upravljanja rudnicima koji nastavljaju gomilati gubitke čak i uz izravne financijske intervencije i ulaganja "Elektroprivrede BiH".

Grabovica je ipak potvrdio kako su planirana ulaganja u rudnik "Mramor" jer je cilj i tamo poboljšati uvjete rada i produktivnost a to je također bio zahtjev rudara koji su prosvjedovali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.