SDP-ov sanacijski upravitelj KBC-a Split postavio HDZ-ovca za šefa kirurgije

Screenshot: Street View

IZNENAĐENJE u KBC-u Split. SDP-ova uprava konačno je deset dana nakon ostavke dr. Nenada Ilića odlučila tko će ga naslijediti na čelu Kirurgije. Izbor je donekle neuobičajen jer je sanacijski upravitelj KBC-a dr. Kolja Poljak poklonio povjerenje dr. Zdravku Perku, HDZ-ovom potpredsjedniku solinskog Gradskog vijeća.

Stranka nije bitna, kvalitet prije svega

"Mi smo mala zemlja i tražimo kvalitetne ljude bez obzira na njihovu stranačku pripadnost. Evo, ja nisam ni znao da je kolega Perko u HDZ-u. Meni je važna samo struka, a tu je dr. Perko bez premca. Mlad je, perspektivan, vrhunski stručnjak u endoskopskoj kirurgiji abdomena. Potpuno je posvećen radu, bio je dosada zamjenik dr. Ilića i u njemu vidim nadu da će popraviti stanje na Kirurgiji", kazao nam je dr. Poljak. 

Dr. Poljak: Marasović je govorio, prvo štalica pa onda kravica, a meni su ljudi važniji od zgrada

Otkrio nam je i kako je ministar Rajko Ostojić odobrio pola milijuna kuna za sanaciju krova bolnice na Firulama, s kojim je već duže bilo problema. Vlažili su zidovi, a na nekim odjelima je čak povremeno i prokišnjavalo. Uskoro bi se trebala osigurati sredstva i za 20-ak specijalizacija.

"Kada je gradio po bolnici, moj prethodnik Duje Marasović je govorio, prvo štalica, a onda kravica, a ja imam potpuno drugačiji pristup. Meni su važniji ljudi, nego zgrade", kaže dr. Poljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.