Sabor: "Ako nastavimo s ovakvim mjerama, uskoro će se u Hrvatskoj pjevati: `Ustajte vi zemaljsko roblje`"

U SABORU se raspravlja o izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom. Zaposlenicima tvrtki u državnom vlasništvu omogućilo bi se stjecanje dionica ili udjela u tim društvima uz financijsku pomoć tvrtke, kao i da mogu založiti ili prenijeti pravo nad dionicama ili udjelima kako bi si osigurali zajam kod banaka ili drugih institucija.

"Te dionice, odnosno udjele u tim društvima, mogu založiti, odnosno nad njima prenijeti pravo pri bankarskim odnosno drugim financijskim institucijama, ako za stjecanje udjela, odnosno dionica moraju posegnuti i za podizanjem komercijalnih kredita kako bi ostvarili ovo pravo", istaknula je Tamara Obradović Mazal iz Ministarstva gospodarstva.

Dio oporbe smatra da je ovo još jedan zakon kojim će radnici ostati kratkih rukava


Ovo je još jedan zakon koji se donosi po hitnom postupku kako bi se što bolje punio proračun. No, dio oporbe smatra da je ovo još jedan zakon kojim će radnici ostati kratkih rukava.

"Nakon nekog vremena, firma dolazi u teškoće, nebitno iz kojeg razloga, ne plaćaju im njihovi dužnici, ljudi ne samo da ostaju bez radnog mjesta, nego im sjedaju i ovrhe na njihovu imovinu jer ne ispunjavaju svoje kreditne obveze, odnosno ne otplaćuju redovite rate kredita", upozorio je laburist Mladen Novak.

Iz sličnih razloga HDSSB-ov Zoran Vinković najavio je da njegova stranka neće podržati ovakav zakon. "Ako nastavimo s ovakvim programima i mjerama, uskoro će se u Hrvatskoj pjevati: `Ustajte vi zemaljsko roblje, vi sužnji koje mori glad`, jer više niti radnik niti seljak, niti hrvatski građanin neće imati što jesti", istaknuo je Vinković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.