Saša Đujić: Karamarko je ilegalno zapošljavao ljude u SOA-i, nema pravo tražiti ničiju ostavku

Foto: FAH

SAŠA ĐUJIĆ, saborski zastupnik SDP-a, na Iblerovom trgu održao je press konferenciju na kojoj se osvrnuo na najnoviju aferu ministra pravosuđa Orsata Miljenića. Đujić tvrdi da Miljenić nije nikoga zaposlio preko veze, a šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku poručio je kako je on zadnji koji ima pravo tražiti ičiju ostavku.

"Ministar Miljenić nije zaposlio tu osobu. Istina je da je osobi koja se raspitivala za posao dao svoj broj mobitela, ali je uputio osobu na javni natječaj", izjavio je Đujić, te optužio predsjednika HDZ-a za isti krimen:

"Bolje bi bilo da nadležne institucije istraže ima li elemenata kaznenog djela u načinu na koji je Karamarko u razdoblju od 2006. do 2008. dok je bio šef SOA-e zapošljavao ljude u obavještajnoj službi, pa i one koji nisu imale kvalifikacije potrebne za rad u SOA-i", rekao je Đujić, koji tvrdi da postoji sedam slučajeva u kojima su ljudi samo na jedan dan bili zaposleni u SOA-i, a potom ih se bez javnog natječaja prebacivalo u druge državne službe, poput Carinske uprave i Ministarstva financija.

"To je ozbiljan problem. To je Karamarkov zavod za zapošljavanje, bez javnog natječaja, preko obavještajne službe ulazak u državnu upravu. I takav čovjek želi biti premijer!", kaže Đujić.

Po tom se modelu, tvrdi Đujić, više nije moguće zapošljavati jer je aktualna Vlada uvela jasne i konkretne kriterije. Karamarku je poručio da bi, ko već govori o zapošljavanju, bilo lijepo da dođe na svoje radno mjesto u Sabor za što prima plaću od hrvatskih građana.

"Karamarko je već davno pokazao da bi državu vodio po Sanaderovim načelima, poput zapošljavanja preko veze, a voli i luksuz, o čemu ovih dana često slušamo i čitamo u medijima. Istovremeno, taj čovjek građanima poručuje da moraju s njim proći kroz dolinu suza", rekao je Đujić.

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.