Savjete Kalmetine prijateljice Ane Lovrin Zadrani plaćaju 5000 kuna mjesečno

Foto: 057info.hr

BOŽIDAR KALMETA, HDZ-ov gradonačelnik Zadra, angažirao je Anu Lovrin za svoju savjetnicu. Lovrin je savjetovala i Kalmetinog prethodnika Zvonimira Vrančića, kojem je svoje usluge nudila besplatno. Kalmeti ih naplaćuje 5000 kuna mjesečno.

Već ranije je u lokalnim medijima objavljeno da je Kalmeta angažirao Lovrin za plaćenu savjetničku poziciju. No, tada se tvrdilo da je ugovor između Grada Zadra i Lovrin potpisan u ožujku. Portal Mega-media sada je objavio dokumentaciju iz koje je vidljivo da je Kalmeta angažirao Lovrin još u srpnju prošle godine.

U Kalmetinoj odluci iz 8. srpnja 2013. godine stoji da se Lovrin imenuje savjetnicom gradonačelnika za pravne poslove, za što će primati mjesečni neto honorar od pet tisuća kuna.

Lovrin, inače bivša ministrica pravosuđa, svoje savjetničke usluge Gradu Zadru je nudila i ranije. No, nije ih naplaćivala sve dok se Kalmeta nije vratio u Ured gradonačelnika.

Doduše, u to vrijeme Lovrin je bila i aktivna saborska zastupnica HDZ-a. U međuvremenu je otišla u mirovinu. Povlaštenu, naravno: Lovrin je u siječnju 2012. bila među zastupnicima koji su se umirovili na jedan dan kako bi si osigurali povlaštene mirovine prije nego je vlada Zorana Milanovića donijela odluku o njihovom ukidanju.

Kalmeta i Lovrin su, spomenimo i to, već odavno bliski. U Kalmetinom prvom gradonačelničkom mandatu u Zadru Lovrin je bila tajnica grada, a zatim i Kalmetina zamjenica. Nakon što je Kalmeta 2003. otišao u Vladu, Lovrin je i sama postala gradonačelnica Zadra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.