Savo Štrbac: Postoje indicije da su topnički dnevnici kod Tomislava Karamarka



"TOPNIČKI dnevnici postoje i vrijede najmanje milijun eura", tvrdi Savo Štrbac, predsjednik organizacije Veritas, a prenose beogradske Vesti online. 

Štrbac tvrdi kako postoji crno tržište na kojem je moguće nabaviti kojekakve materijale iz rata. Tako je Veritas, tvrdi Štrbac, 2006. godine na crnom tržištu nabavio snimku na kojoj se vidi kako pripadnici 505. bužimske brigade Petog muslimanskog korpusa napadaju kolonu izbjeglica, koja je išla od Gline prema Dvoru.

Štrbac: Topnički dnevnici bi mogli biti kod Karamarka

Štrbac ne isključuje da bi se na crnom tržištu mogli nabaviti i topnički dnevnici. No, dodaje kako postoje indicije i da te dokumente, koji prema Štrbcu dokazuju krivnju Ante Gotovine i Mladena Markača, posjeduje predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko!

"Postoje indicije da topničke dnevnike posjeduje Karamarko, koji je bio bivši direktor obavještajnih službi Hrvatske", kaže Štrbac. Ovu svoju tvrdnju Štrbac, međutim, nije dodatno argumentirao.

"Topnički dnevnici bi dokazali UZP"

Srbijanske nadležne institucije se, naime, i dalje nadaju ponovljenom suđenju Gotovini i Markaču. No, da bi se tako nešto ostvarilo, bilo bi potrebno pronaći nove dokaze, poput famoznih topničkih dnevnika.

"S tim bi se dnevnicima moglo dokazati postojanje udruženog zločinačkog pothvata, jer bi se otkrilo kako su granatirani vojni ciljevi", kaže Vladimir Vukčević, srbijanski tužitelj za ratne zločine.

Srbija više neće surađivati s Haagom

Republika Srbija s haškim će sudom od sada surađivati samo na tehničkoj razini, izjavio je za Večernje novosti Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom.

"Skandaloznim oslobađanjem Gotovine i Markača Haag je ogolio svoje nepravedno lice", kaže Ljajić, te dodaje kako je Srbiji sada najbitnije da ne oteža položaj "svojih" optuženika u Haagu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.