Šef HRT-a Radman dao joj izvanredni otkaz jer je govorila o samoubojstvu prijateljice!

Foto: Hina

MARINA PAVIČIĆ, djelatnica interne revizije HRT-a, dobila je izvanredni otkaz. Rješenje o otkazu napisano je jučer, a danas je, kako neslužbeno doznajemo s HRT-a, poslano Marini Pavičić.

"Nisam još ništa dobila napismeno, ali i ja sam to čula. Tako su mi javili kolege", kaže nam Pavičić.

Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, zaposlenike je o izvanrednom otkazu za Marinu Pavičić izvijestio na jučerašnjem sastanku s predstavnicima HND-a i Sindikata novinara. "Navodno je na tom sastanku rekao da mi je napisan izvanredni otkaz, da mi želi svu sreću u životu i da sam socijalno osigurana pa nije problem", prenosi Pavičić što su joj prepričali kolege s HRT-a.

"Ne znam gdje ću naći financije za drugu sudsku tužbu"

Upitali smo je planira li se protiv otkaza boriti sudskim putem. "Ne znam, već imam jednu sudsku tužbu. Ne znam gdje ću naći financije za drugu tužbu. I ova se već razvlači, a sada bi trebalo ući u još jednu bitku. Ne znam uopće što bih rekla", kaže Pavičić, koja je s HRT-om već godinama na sudu zbog mobbinga.

Ističe da joj je otkaz uručen iako se nalazi na bolovanju. Posjeduje medicinsku dokumentaciju koja dokazuje da joj je psihičko zdravlje narušeno, a koju je prezentirala i članovima Hrvatskog helsinškog odbora. No, i usprkos tome Radman ju je odlučio otpustiti.

Izvanredni otkaz i na bolovanju

"Odvjetnik mi kaže da mi oni mogu uručiti izvanredni otkaz, iako sam na bolovanju. Valjda se i to zakonski može. Zakonski se očito sve može. Moj odvjetnik je u očitovanju napisao da se Radman nije pridržavao Etičkog kodeksa. Niti me zaštitio kao osobu izloženu mobbingu, niti me zaštitio nakon što sam ga izvijestila o ucjenama i prijetnjama ravnatelja Borisa Sruka", kaže Pavičić.

Podsjećamo, Pavičić se u problemima na radnom mjestu našla zato što je za Index progovorila o okolnostima koje su prethodile samoubojstvu njene prijateljice Snježane Abdurahmanović, dugogodišnje voditeljice HRT-ovog kafića. Od Radmana je dobila poziv da se očituje o svojim izjavama, s obzirom da HRT-ov unutarnji pravilnik zabranjuje zaposlenicima javne istupe bez odobrenja vodstva kuće. Nakon što je pismenim putem poslala traženo očitovanje, šef HRT-a odlučio je Marini Pavičić dati izvanredni otkaz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.