Šef splitskog HDZ-a o Sanji Bilač: Ultimatumom se ništa ne postiže

NAJAVA Sanje Bilač, šefice Kluba vijećnika HDZ u splitskom gradskom vijeću, kako će sreću na predstojećim lokalnim izborima u svibnju iduće godine najvjerojatnije potražiti sama, bez svoje stranke, uzburkala je duhove u splitskom HDZ-u. 

HDZ je velika i demokratska stranka

Index ima komentar Petra Škorića, predsjednika stranke u Splitu.

"HDZ je velika i demokratska stranka. Potpuno je legitimno iskazivanje želja i ambicija, ali poznata je procedura. Mnogima je HDZ bio poligon za ostvarivanje vlastitih interesa pa su dolaskom u stranku lansirani u sam vrh. Većina stranci nije to adekvatno vratila, jer su bili vezani isključivo za osobni interes. Ulazili su u HDZ na određeni vremenski rok te su se kandidirali na raznim izborima bez potpore članstva. A HDZ im nije bio ni prva, ni posljednja stranka. Kod nas u HDZ-u teško može proći razmišljanje pojedinaca koji osobni interes stavljaju iznad stranačkog i koji postavljaju ultimatume poput, ili ću biti kandidat ili napuštam stranku. Ako netko govori i nastupa tako, to najviše govori o njemu samom", kazao nam je Škorić.

Bilač bolje prolazi bez potpore HDZ-a?

Pitali smo ga je li misli na sinoćnji istup Bilač. "Govorim generalno", vrlo je neodređen bio Škorić, no nema sumnje da je upravo na nju mislio.

Nije nam znao reći hoće li stranka poduzimati što konkretno protiv Bilač. Sve je izvjesnije kako se približio trenutak njezinog osamostaljenja, što je Index već najavio.

Bilač, naime, nema previše izbora. Novo vodstvo stranke nije joj poklonilo povjerenje i ako želi kapitalizirati svoj rad u Gradskom vijeću morat će to napraviti van HDZ-a. Nije tajna da joj se sviđa ideja o priključivanju listi don Ivana Grubišića, no zasad ništa konkretno nije dogovoreno tako da će, po svemu sudeći, Bilač ulazak u Banovinu nastojati izboriti na vlastitoj nezavisnoj listi. Moguće da će joj baš to raskidanje stranačkih okova dati vjetar u leđa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.