Seljaci odgovorili bahatom Liniću: "Hrvatima ste ispraznili džepove, od Hrvatske ne volite ni H"

Foto: Vlado Kos/Cropix

"HSS JE razočaran dozom bezobrazluka ministra Linića", rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Osječko-baranjskog HSS-a Zvonko Pongrac. Odgovor je to seljaka na Linićevu bahatu poruku o tome kako su na ulicama jer je zima pa nemaju drugog posla.

"Zamislite, on nema lijepih riječi za one koji, kako on kaže, `drugima onemogućavaju život i rad`", nastavio je Pongrac i upitao se misli li to ministar Linić na Kukuriku vladu? "Pa vi ste gospodo dolaskom na vlast uzeli dostojanstvo hrvatskom čovjeku, ispraznili mu džepove samo vama poznatim metodama i najavili da tu još nije kraj! Znamo samo jedno - da od ove naše Hrvatske ne volite ni H, a kamo li da mislite o potrebama njenih građana! Svaki vaš novi zakon je otimanje i oduzimanje i zato obilazite Hrvatsku i promovirate svoj zakon o porezu na imovinu jer `Hrvati imaju previše` i treba ih dodatno porezno opteretiti! A sada ste odlučili i disciplinirati banke! Ali kako? Opet preko leđa hrvatskih građana!". 

"Vjerojatno bi se smanjivanjem dužnosničkih plaća i naknada za 12 posto ugrozio turizam u Dubaiju!"     


Pongrac je usporedio nastup ministra Linića sa "inatlijama i bahatlijama" iz Slavonije i Baranje koji sada cvile da ih nitko ne voli i da su svi protiv njih! "Zato su gospodine Liniću danas na ulici seljaci, a sutra će na Vašu bahatost i aroganciju svojim izlaskom na ulice odgovoriti studenti, profesori, liječnici, učitelji, radnici, umirovljenici i svi ostali građani Lijepe naše", zaključio je Zvonko Pongrac.

Predsjednik osječkog HSS-a Damir Lukač osvrnuo se na Linićev komentar da je poljoprivrednicima okosnica za plaću, gorivo, sjeme i sve ostalo samo poticaj? "Pitamo ga onda čemu Hrvatskoj brodogradnja koja živi samo od subvencija i sanacija koje su građane Hrvatske koštale samo u jednoj tranši 2012. godine 1,837 milijardi kuna?", rekao je Lukač i nastavio: "Tvrdi ministar Linić da uvijek jasno izražava svoje stavove! Ali kako? Uvijek udara po onima koji nisu njegovi! Zato HSS traži neka pojasni hrvatskim građanima zašto ne izrazi jasno svoje stavove o svojim prijateljima i partnerima Vrhovniku, Franoliću i Štroku! Koliko su hrvatske građane koštale njihove egzibicije u Vašoj režiji? Ili neka odgovori zašto nije njegova Kukuriku Vlada prihvatila zahtjev branitelja HSS-a za smanjenje dužnosničkih plaća i naknada za 12 posto? Vjerojatno bi se smanjivanjem njihovih plaća ugrozio turizam u Dubaiju!", zaključio je Lukač.

"Ministar Linić ima moć i snagu, a trebaju mu vizija i razum"

"Ministar Linić ima moć i snagu, a trebaju mu vizija i razum", rekao je Antun Laslo. "Treba mu razum da sjedne s hrvatskim seljacima i dogovori kako riješiti probleme koji ih muče. Zar ne zna da svaki dan jede kruh s hrvatskih oranica, da svaki dan popije svaku drugu čašu mlijeka s hrvatskih farmi, da svaki treći-četvrti odrezak koji pojede potiče iz hrvatskih staja, svinjaca i obora. Nije hrvatski seljak traktorima izašao na ulice iz hira nego nužde. A sada traktori zveckaju cestama, varniče? Zar je cilj ministra Linića da izazovu `požar`? To hrvatski seljaci ne žele i zato ga mi iz HSS-a pozivamo na razum", ustvrdio je Antun Laslo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.