Serija razbojništva, krađa i provala u Zagrebu i okolici

Foto: Ilustracija

POLICIJA  javlja o seriji razbojništva, provala i drskih krađa koje su u srijedu 18. veljače zabilježene u Zagrebu i okolici.  

Maskirani počinitelj je uz prijetnju vatrenim oružjem jučer oko 18.45 sati orobio trgovinu u Gajevoj ulici te od 47-godišnje zaposlenice otuđio nekoliko tisuća kuna.

Pod prijetnjom vatrenog oružja je orobljeni i kiosk na Trgu Stenjevec u Susedgradu. Razbojništvo se odigralo oko 19.20 sati, a strah je pretrpjela 42-godišnja djelatnica koja je pljačkašu predala više stotina kuna.

Drske krađe su zabilježene u Velikoj Gorici i Sesvetama. Nepoznata ženska osoba je oko 12.40 sati u velikogoričkoj ulici Kralja Tomislava prišla 26-godišnjakinji te joj iz ruke istrgnula novčanik, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.

U Ninskoj ulici u Sesvetama nepoznati je počinitelj nešto poslije podneva u prostorijama zdravstvene ustanove prišao 71-godišnjakinji i s vrata joj strgnuo lančić, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna. 

Također u srijedu, između 9.30 i 18.15 sati u Maksimiru, Maksimirska cesta, nepoznati je počinitelj provalio u stan u vlasništvu 63-godišnjaka te otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja PUZ.

Provaljeno je i u stan 49-godišnjakinje u Adamićevoj ulici u Novom Zagrebu. Otuđen je novac i nakit, a vlasnica je oštećena za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Na području Policijske uprave zagrebačke u posljednja 24 sata evidentirano je 37 kaznenih djela: dva razbojništva, dvije drske krađe, 15 teških krađa provaljivanjem, sedam krađa i deset ostalih kaznenih djela. Otuđen je i jedan osobni automobil.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.