Sin Ivana Jarnjaka HRT-u prodao satove za 825.000 kuna!



HRT JE samo u 2006. godini od tvrtke u vlasništvu sina Ivana Jarnjaka kupio satove u vrijednosti 825.000 kuna! Potvrdili su to Poslovnom dnevniku iz HRT-ovih Odnosa s javnošću.

HRT je tijekom te godine nabavio 3.270 muških satova, 2.270 ženskih te 300 satova sa specifikacijom 'kvalitetni' od tvrtke pod nazivom Lotos trgovina. Vlasnik tvrtke Lotos trgovina je Igor Jarnjak, sin bivšeg HDZ-ovog glavnog tajnika.

Na sumnjivo poslovanje ove firme ukazao je Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik HNS-a. Beus Richembergh je u Saboru, prilikom rasprave o izvješću o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama, kazao da je tvrtka u vlasništvu sina jednog HDZ-ovog dužnosnika zadnjih godina vrlo dobro poslovala s državnim poduzećima.

Beus Richembergh nije naveo ime firme, niti HDZ-ovog dužnosnika čiji je sin vlasnik iste, ali je kazao da je proteklih godina ta tvrtka poslujući s državom zaradila čak 74,5 milijuna kuna.

Tvrtka Lotus trgovina državnim je firmama prodavala tzv. "prigodne poklone". Beus Richembergh tvrdi da je samo od poslovanja s HEP-om ta firma zaradila više od 700.000 kuna, a otkrio je i da je HRT povodom svoje obljetnice baš od te firme kupio satove za svoje zaposlenike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.