Sindikat HŽ-a uputio otvoreno pismo Milanoviću i Hajdaš-Dončiću: Zaustavite otkaze!

Foto: Index

NOVI krug pregovora o Kolektivnom ugovoru u HŽ-u zakazan je za danas u podne. Na dnevnom redu bi se trebalo raspravljati o Izvješću Uprave o stanju društva, vođenju poslova društva, planu restrukturiranja društva, ali i o upotrebi ostvarene dobiti. Ivan Forgač, predsjednik sindikata Hrvatskih željeznica rekao je za Media servis kako otvoreno pismo za premijera Vlade i ministra prometa znači apel da se poduzmu konkretne mjere za Pružne građevine.

"Ova tri sindikata iz Pružnih građevina uputili su otvoreno pismo premijeru i ministru Hajdašu-Dončiću, sve se tiče Pružnih građevina. U prbvoj temi ponovno upozoravamo, da Vlada učini sve što je moguće da tvrtka Pružne građevine, jedina koja je specijalizirana za to špodručje sudjeluje u tom projektu. Projekt je vrijedan milijardu i 200 milijuna kuna," rekao je Forgač.

U otvorenom pismu traže da se zaustavi procedura otpuštanja novih 610 radnika te da se u dogovoru Uprave i Sindikata izradi model restrukturiranja, kojim će Pružne građevine ostvarriti pozitivno poslovanje.Iz sindikata poručuju kako očekuju pregovore koji će imati pozitivan ishod.

"Pregovori nisu tek započeli, oni već traju neko vrijeme. Uprava je u početku tražila da se smanje plaće, uz božićnicu, regres i uskrsnicu da se smanje plaće. Na prošlom sastanku Upracva je od toga odustala, mi imamo i službeni dokument gdje smanjenja neće biti, mi se držimo toga i na taj način ćemo dalje pregovarati," rekao je Forgač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.