Sindikat: Milanka Opačić lagala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Foto: FAH

BIVŠI savjetnik ministrice Milanke Opačić, SDP-ovac Žarko Vukobrat, tri je mjeseca nezakonito radio na dva mjesta. Naime, Vukobrat je za vrijeme dok je bio zaposlen u komunalnom poduzeću u Jastrebarskom radio i u ministarstvu.  Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika tvrdi da je ministrica lagala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kako Vukobrat u ministarstvu nije radio u spornom razdoblju.

"Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić lagala je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa glede statusa SDP-ovca Žarka Vukobrata prije travnja 2012. godine, odnosno njegova imenovanja savjetnikom ministrice u Kabinetu ministra, temeljem čega je ovo tijelo zaključilo da ne postoje povrede odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa", stoji u priopćenju Sindikata.

Potpredsjednica Opačić je Povjerenstvu dostavila dopis u kojem navodi sljedeće: "Žarko Vukobrat nije surađivao s Ministarstvom socijalne politike i mladih niti je na bilo koji drugi način obavljao poslove za Ministarstvo u navedenom razdoblju od siječnja do travnja 2012. godine".

Kako tvrde u Sindikatu, da nije tako potvrđuju brojne cirkularne elektronske poruke Ministarstva socijalne politike i mladih iz ožujka 2012. godine, upućene svim ili samo nekim djelatnicima Ministarstva, u kojima se Žarko Vukobrat nalazi na listi zaposlenika, a sadrže različite obavijesti vezane uz svakodnevni rad.

Pored toga, Sindikatu se javilo nekoliko državnih službenika koji su spremni u svojstvu anonimnog "zviždača" i osobno posvjedočiti da je Žarko Vukobrat u Ministarstvu socijalne politike i mladih radio i prije nego što je imenovan savjetnikom ministrice.

Sindikat će stoga od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa zatražiti da preispita svoju odluku o nepokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnice Milanke Opačić te istovremeno "honorira" činjenicu da je potpredsjednica Vlade u svom očitovanju Povjerenstvu navela kako njezin stranački kolega do travnja 2012. godine nije "na bilo koji način obavljao poslove za Ministarstvo" kojem je na čelu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.