Sisačka rafinerija u travnju nastavlja s proizvodnjom

Foto: FAH

SISAČKA rafinerija u travnju nastavlja s proizvodnjom i preradom nafte.

Nakon što je 14. siječnja privremeno zatvorena sisačka bi Rafinerija ipak trebala početi s radom. Potvrdio je to i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak te dodao kako se za sad odustalo od zatvaranja rafinerije, a Vlada sada očekuje nastavak proizvodnje.

"Nema nikakvih niti ekonomskih, ekoloških ni prometnih razloga, a najvažnije ni razloga energetske stabilnosti i sigurnosti Republike Hrvatske da se izvozi domaća nafta kad imamo prerađivačke kapacitete u Hrvatskoj. To je razlog zašto mislimo da bi u travnju trebala početi proizvodnja u Sisku", rekao je Vrdoljak.

Radničko vijeće u petak će sjesti za stol s Upravom Ine, a na sastanku će biti predstavljen i plan proizvodnje za ovu godinu.

Ina: Kompanija uvijek bira najbolje raspoložive mogućnosti za plasman svojih proizvoda

"Nastavno na današnje medijske napise, željeli bismo naglasiti kako svim odlukama vezanima za Inino rafinerijsko poslovanje i iskorištenost preradbenih kapaciteta prethode opsežne poslovne analize stoga takve odluke nisu pod utjecajem bilo kakvih vanjskih pritisaka.

Kako smo i ranije izvještavali, proizvodnja u Rafineriji nafte Sisak obustavljena je privremeno. Vezano za nastavak proizvodnje, kompanija uvijek bira najbolje raspoložive mogućnosti za plasman svojih proizvoda. Uzimajući u obzir trenutnu akumulaciju domaće sirove nafte, kratkoročno bi najizglednija mogućnost bila prerada u Rafineriji nafte Sisak.

INA, međutim, razmatra i druge mogućnosti komercijalizacije svoje proizvodnje, uključujući i transport sirove nafte u Rafineriju nafte Rijeka", stoji u priopćenju Ine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.