Sisak dobiva uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Ilustracija: SEA

GRAD Sisak dobit će uređaj za pročišćavanje otpadnih voda čija je izgradnja dio šireg projekta Kanalizacijski sustav Grada Siska, doznaje se od Mladena Kneževića iz Sisačkog Vodovoda.

"Konkretno, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, koji je lokacijski smješten vrlo blizu mosta u Crncu, preko rijeke Save, je kapaciteta 60 000 ekvivalent stanovnika. Trenutno za njega traje natječaj i očekujemo gradnju negdje početkom ljeta sljedeće godine", rekao je Knežević.

Projekt je vrijedan oko 32 milijuna eura, a dio je europske IPA strategije putem koje će se i veći dio financirati, dok će se manji dio pokriti kreditima i novcem iz državnog proračuna.

"Taj bi uređaj prvo morao osigurati pročišćavanje vode treće kategorije, kao što samo njegovo ime kaže. Ne bi više bila kanalizacijska ispostava u Gradu Sisku već bi bio centralni uređaj za pročišćavanje, ali nevezano za to, mi smo i dužni sve to skupa napraviti, s obzirom na to da je odlučeno da podunavski sliv bude čist, jednim jednostavnim rječnikom", poručio je Knežević.

Osim Kolektora, Sisak će dobiti i 8,6 kilometara nove kanalizacijske mreže, dva retencijska bazena, tri crpne stanice, dva specijalizirana vozila za održavanje sustava odvodnje i vozilo s kamerom za inspekciju sustava odvodnje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.