Skandal na obljetnici "Krvavog Uskrsa": Branitelji okrenuli leđa predstavnicima vlasti

Foto: Robert Fajt / Cropix

GODIŠNJICA smrti Josipa Jovića, hrvatskog redarstvenika koji se smatra prvom žrtvom Domovinskog rata, obilježena je skandalom. Godišnjica "Krvavog Uskrsa", koji se dogodio prije točno 22 godine, obilježena je na Plitvičkim jezerima.

Okupljene branitelje razljutila je činjenica što se na obljetnici nisu pojavili premijer Zoran Milanović, predsjednik Sabora Josip Leko ni predsjednik Ivo Josipović. Svi su poslali svoje izaslanike. Umjesto Milanovića na obljetnicu je došao Ranko Ostojić, Josipovića je predstavljao Siniša Tatalović, a Leku Milorad Batinić.

Kada je Josipovićev izaslanik Tatalović trebao održati govor, okupljeni branitelji, njih oko 200, okrenuli su mu leđa i udaljili se od govornice. Vratili su se tek kada je mikrofon uzeo vojni ordinarij Juraj Jezerinac, a pljeskom su ispratili i govor Josipa Lucića, bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Lucić, koji je 1991. godine poveo Jovića i njegove suborce na Plitvice, u svom se govoru okomio na političare i vladu. "Mi smo se krvavo borili, svoje zadaće smo odradili. Sada se ne možemo ne zapitati gdje su bili oni koji nisu bili u ratu, tko je osiromašio Hrvatsku?", kazao je Lucić u vatrenom govoru dodavši da je "beskrajno jadno bojati branitelje u crveno i crno".

Kritizirao je Lucić i HRT, kazavši da se javna televizija danas više bavi Drugim svjetskim ratom, koji je završio prije 68 godina, nego Domovinskim ratom "koji je uništio trećinu, a osiromašio čitavu Hrvatsku".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.