Slovenija čeka izručenje bivšeg direktora luke Koper

Screeenshot: YouTube

BIVŠI direktor Luke Koper Robert Časar, za kojim su bile raspisane međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog, lociran je uz pomoć Interpola u Dominikanskoj Republici, odakle je dobio izgon, pa se očekuje da će uskoro biti izručen Sloveniji, potvrdila je danas slovenska policija.

Časar je službeno bio u bijegu od 24. veljače prošle godine, kad se morao javiti u kaznenu ustanovu, a pobjegao je nakon što je osuđen na pet godina i devet mjeseci zatvora zbog korupcije i zloporabe položaja. Kasnije mu se u inozemstvu pridružila i obitelj.

Protiv Časara se u Sloveniji vode još četiri postupka za gospodarski kriminal.

Časar je u Dominikansku Republiku prvi put došao još krajem 2013., a otkriven je u Santo Domingu, odakle su ga vlasti te države protjerale. Od jučer je u pritvoru u Parizu i čeka na izručenje Sloveniji, potvrdili su na konferenciji za novinare šef kriminalističke policije u Kopru Dean Jurič i pomoćnik direktora slovenske kriminalističke policije Branko Japelj.

Japelj je rekao da Časar, po neslužbenim informacijama, u Dominikanskoj Republici ima registrirano poduzeće te je u toj državi koristio hrvatske dokumente, a prije toga putovao je u Rusiju i Panamu sa slovenskom putovnicom.

Da Časar od 2012. posjeduje i hrvatsko državljanstvo, slovenska je policija doznala od hrvatskih organa nakon što je počela opsežnu potragu za odbjeglim bivšim direktorom, a uz intenzivnu suradnju s policijama Hrvatske i Italije, u potrazi za odbjeglim Časarom kontaktirala je i više drugih zemalja te ispitala više od 150 osoba iz kruga njegovih prijatelja, znanaca, rodbine i poslovnih partnera.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.