Slučaj Jimmy Savile: Uhićen i osuđivani pedofil Gary Glitter, nekadašnja rock zvijezda!



BBC javlja kako je britanska policija uhitila danas i bivšu britansku rock zvijezdu, Garyja Glittera, inače već osuđivanog pedofila!

Glittera se povezuje sa slučajem Jimmyja Savilea.

Policija je samo potvrdila kako je uhićen muškarac u šezdesetim godinama povezan s istragom. "Uhićen je zbog sumnji s područja seksualnih delikata", dodali su iz policije za BBC.

Podsjetimo, sumnja se kako je poznati DJ Jimmy Savile sa svojim pomoćnicima silovao i zlostavljao više od 300 maloljetnih djevojčica. Njih 120 već je svoja svjedočanstva iznijelo policiji, a čak 114 je priznalo da se zlostavljanje uistinu dogodilo. Ono što dodatno zabrinjava jest činjenica da je njih desetak potvrdilo da su u zlostavljanju sudjelovale i neke poznate britanske televizijske zvijezde.

Gary Glitter, osuđen je prije nekoliko godina na tri godine zatvora, nakon što ga je vijetnamski sud proglasio krivim zbog seksualnog iskorištavanja dvaju djevojčica. Glitter je ipak izbjegao smrtnu kaznu strijeljanjem, koja prema vijetnamskom zakonu prijeti silovateljima djece.

Gary Glitter, pravim imenom Paul Gadd, proglašen je krivim zbog seksualnog iskorištavanja djevojčica u dobi od 11 i 12 godina u njegovoj kući u gradu Vung Tau u južnom Vijetnamu.


61-godišnjak je do kraja suđenja inzistirao na svojoj nevinosti, izjavivši da je ta "nevjerojatna" presuda dio "urote" protiv njega.

Povrh toga, Glitter je dužan platiti odštetu obiteljima žrtava u iznosu od 315 dolara.

Tijekom dvodnevnog suđenja, koje se održavalo iza zatvorenih vrata, rečeno je da je optuženi počinio seriju "razvratnih" činova dok su djevojke bile u njegovom domu u Vung Tau.

Glitter je već osuđivan za posjedovanje dječje pornografije u Britaniji 1999. godine te je odslužio polovicu od 4-mjesečne kazne zatvora.

Nakon toga otišao je u Kambodžu koja je izdala trajni nalog o njegovom izgonu u prosincu 2002. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.