Službeno potvrđeno: Ruski milijarder preminuo od srčanog udara



NA TIJELU Leonida Garta, ruskog milijardera bliskog Vladimiru Putinu, nisu pronađeni tragovi nasilja, doznaje Index iz izvora bliskih istrazi. Kako je ustanovljeno tijekom obdukcije, Gart je preminuo od srčanog udara, a i ranije je patio od povišenog krvnog tlaka.

U gumenom čamcu u kojem se Gart vozio prema Makarskoj pronađeni su tragovi alkohola i ostaci upotrebljenog jointa. Uz probleme s težinom ruskog milijardera i vožnju po vrlo toplom vremenu, konzumacija alkohola i opojnih sredstava mogla je prouzročiti zdravstvene probleme.

Gart je, kao i većina ruskih poduzetnika, u Hrvatsku dolazio u pratnji tjelohranitelja, no, hrvatskoj policiji nije prijavljivao prijetnje niti je tražio posebne mjere sigurnosti.

Dmitrij Khazov, direktor Gartove građevinske, za rusku Izvestiu je rekao kako ne želi prejudicirati zaključke te da želi prvo pričekati nalaz obdukcije. "Imam neke sumnje i ne isključujem da je Gart ubijen, no želim pričekati dokaze kako bih bio siguran.", kazao je Khazov. Kada su u pitanju ruski milijarderi bliski Vladimiru Putinu, ništa nije isključeno.

Ruska Izvestia o smrti milijardera na Braču: Leonid Gart možda je ubijen!

Ruska Izvestia objavila je članak u kojemu insinuira kako je 39-godišnji Leonid Gart, milijarder i predsjednik Ruskog sanjkaškog saveza, čije je tijelo pronađeno u nedjelju navečer u Bračkom kanalu, ubijen u Hrvatskoj! Radi se o jednom od najpoznatijih ruskih građevinskih poduzetnika, velikom prijatelju ruskog predsjednika Vladimira Putina. Putinov oligarh pronađen mrtav - naslovi su dnevnih novina u Rusiji.


Ruski list tvrdi kako im je izvor blizak istrazi otkrio da je Gart na dan smrti primio čudne telefonske pozive nakon kojih je bio jako nervozan. Također, prije dolaska u Hrvatsku zaposlio je još nekoliko novih tjelesnih čuvara. A sumnjivo je i to da je na dan smrti išao na neplanirani i neobičan izlet brodom, tvrdi Izvestia.

Trajekt naletio na tijelo Garta

Zna se da je Gart isplovio u gumenjaku u smjeru Makarske, a nekoliko sati kasnije pronađen je mrtav pored tog istog gumenjaka. U nedjelju popodne trajekt Kijevo, koji je prometovao na relaciji Sumartin-Makarska, naletio je na tijelo u Bračkom kanalu. Posada je podigla tijelo na trajekt, kojeg je policija dočekala u Makarskoj. Napravljen je očevid, kako se doznalo iz policije, nije se sumnjalo na kazneno djelo već je policija pretpostavila da je Rusu pozlilo te da se utopio. Na ljetovanju u Hrvatskoj bio je sa suprugom i prijateljima.

Gart je predsjednik Ruskog sanjkaškog saveza od 2010. godine. Njegovu smrt potvrdio je i glasnogovornik Saveza Mikhail Potapov u razgovoru za R-Sport. "Došlo je do nesreće, ali ne znamo što se točno dogodilo. To je strašna tragedija. Bio je vrlo aktivan i mnogo je pomogao našem sportu. Vrlo tužno, jer bi ove godine tek proslavio 40. rođendan", kazao je glasnogovornik Saveza Mikhail Potapov u razgovoru za R-Sport.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.