Smjena generacija u splitskom SDP-u: Povlači se stara garda Marina Jurjevića Baje

Foto: Index

POSLOVNA tajnica i profesionalna zaposlenica splitskog SDP-a Vesna Perak Bone traži nove solucije i odlazak sa sadašnjeg radnog mjesta, potvrdili su Indexu izvori iz SDP-a. Ne radi se, tvrde, o nekakvom sukobu, već o logičnoj i prirodnoj smjeni generacija, koja bi se tehnički trebala formalizirati 100 dana nakon lokalnih izbora na SDP-ovim unutarstranačkim izborima u Splitu.

Dvadesetogodišnji predsjednik Marin Jurjević Baja odlazi sa dužnosti i neće se kandidirati na novim izborima. Vesna Perak Bone, jedna od njegovih najbližih suradnica, shvaća što se događa i želi profesionalnu funkciju u stranci zamijeniti nekakvim novim atraktivnim radnim mjestom u nekoj tvrtki koju kontrolira stranka. Navodno se još uvijek ne zna gdje bi je zbrinuli.

Ostojić korektan i distanciran

Smjena generacija u splitskom SDP-u navodno se obavlja bez problema i nekih većih trvenja, premda su se pojavile informacije kako je Perak Bone dobila otkaz. "Ne, nikako, to su zlonamjerna podmetanja", kaže naš izvor u SDP-u.

Premda se uvijek rado citira u kontekstu obračuna u splitskom SDP-u, Ranko Ostojić navodno sa odlaskom Perak Bone nema nikakve veze. Drži se korektno i po strani, uvjerava naš izvor.

SDP u Splitu, inače, ima dvije zaposlenice, jednu za županiju, Perak Bone za grad. Ne zna se još tko će preuzeti njezinu dužnosti, odnosno, tko će sve istaknuti kandidaturu za ovo radno mjesto. Pretpostavlja se da će među najizglednijim kandidatima biti 30-godišnji Hrvoje Kolić, koji već četiri godine obnaša dužnost tajnika gradske organizacije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.