Spalili znanstvene radove ispred MZOS-a iz protesta prema novom Pravilniku

Ilustracija: Shutterstock

ŠESTERO akademskih radnika danas su ispred zgrade MZOS-a spalili svoje znanstvene radove iz protesta prema odredbi novog Pravilnika o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja, koji je danas stupio na snagu.

"Tekstovi i istraživanja u koje smo uložili vrijeme, znanje i talent, a Republika Hrvatska između 56 i 560 tisuća kuna poreznih obveznika po znanstvenom radu - sve je to u veljači 2013. postalo nedovoljno vrijedno da bi se ocjenjivalo pri našem napredovanju u znanstvena zvanja. To će za godinu do dvije usporiti napredovanja 90 posto hrvatskih znanstvenika", izjavio je nakon paljenja radova izvanredni profesor Neven Jovanović.

Traže da se odmah obustavi primjena Pravilnika čije sporne odredbe smatraju "štetnima, pogrešnima i nekompetentnima". Znanstvenici koji su sudjelovali u performansu su dr.sc. Đurđica Čilić Škeljo, viša asistentica, Dijana Ćurković, znanstvena novakinja - asistentica, dr.sc. Neven Jovanović, izvanredni profesor, dr.sc. Hrvoje Jurić, docent, dr.sc. Leonida Kovač, docentica i Marija Selak,prof. znanstvena novakinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.