Splitska policija tražila očitovanje zbog Pauletićevog ACAB-a u križaljci

Foto: Facebook

SPLITSKA policija kontaktirala je Slobodnu Dalmaciju zbog križaljke enigmatičara Roberta Pauletića. Pauletić je u križaljku uvrstio pojam "All cops are bastards" (ACAB).

"Glasnogovornik policije tražio je očitovanje od Slobodne oko uvrštenja pojma ACAB u križaljku", objavio je na Facebooku ogorčeni Pauletić, koji se pita: "Ljudi moji, pa je li ovo Kunderin ili Kafkin roman, koji je ovo kurac?".

"Križaljke su neutralna forma, ne može ti neko političko ili policijsko tijelo propisivati koji ćeš pojam u križaljku stavit", tvrdi Pauletić, te naglašava da pojam ACAB prepoznaju i svi moderni rječnici, kao i Wikipedia.

"Nije bitno koju riječ staviš u križaljku, jedino bi moglo biti bitno kako ćeš je opisati. ACAB znači to što znači, ne može se spriječit uvrštavanje pojma u križaljku (ako je neutralno opisan), to je isto kao da se spriječi ikakvo spominjanje te riječi npr. u novinama! Po bolesnoj logici zabrane ACAB-a u križaljkama trebalo bi provesti progon protiv svakoga tko uvrsti kraticu KKK (Ku Klux Klan) u križaljku (a ta kratica je u svakoj trećoj križaljci!), jer bi se to moglo interpretirat kao reklamiranje rasističke organizacije!", poručuje Pauletić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.