Splitski sud kontra policije: Nema dokaza da su privedeni bili među napadačima?!

Screenshot: A. Blažević/Index/Youtube

SUDAC istrage splitskog Županijskog suda Stanko Grbavac pustio je na slobodu trojicu navijača osumnjičenih za napad na policiju i izazivanje nereda nakon subotnjeg derbija između Hajduka i Dinama.

Sudac istrage: Nema dokaza

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tražilo je istražni zatvor da osumnjičeni ne ponove djelo, jer su već prijavljivani, a jedan ima i zabranu posjećivanja utakmica, te zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke. No, sudac Grbavac odbio je odrediti pritvor, i to zbog toga jer smatra da nema nikakvih dokaza da bi osumnjičenici počinili kaznena djela za koja ih terete.

Državno odvjetništvo uložit će žalbu pa će pritvor rješavati izvanraspravno vijeće, koje je u posljednje vrijeme već nekoliko puta pobilo rješenja sudaca istrage te odredilo pritvor osumnjičenicima. Prošlog tjedna su tako odredili pritvor nasilniku koji je 14 sati ponižavao i mlatio bivšu djevojku, što sucu istrage nije bilo dovoljno za istražni zatvor, nego tek zaštitnu mjeru zabrane kontaktiranja.

17 osoba dovodi se u vezu sa napadom, sinoć privedena još dvojica

U policiji su neugodno iznenađeni odlukom suca Grbavca te se pitaju kakvi bi dokazi njega zadovoljili. U vezu sa napadom na policiju na platou iznad Kineskog zida dovode zasad 17 osoba. Sinoć su priveli na ispitivanje u Državno odvjetništvo još dvojicu osumnjičenika za izazivanje nereda pa se tako broj privedenih popeo na pet. Još uvijek, međutim, nema osumnjičenika za paljenje policijske Škode, odnosno, onoga koji je u vozilo ubacio bengalku. Privedenog 25-godišnjaka sumnjiče za oštećenje tuđe stvari, no ne i paljenje automobila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.