Spojili se ORaH i Zelena lista: "Ovo je dobra vijest za hrvatsku politiku"

Foto: Press

VLASTA TOTH, bivša supredsjednica Zelene liste, i Mirela Holy, predsjednica Održivog razvoja Hrvatske danas su na press konferenciji u Zagrebu objavile da se stranka Zelena lista spojila s novoosnovanim Održivim razvojem Hrvatske (ORaH) te da su bivši članovi i članice Zelene liste postali članovima i članicama ORaH-a.


Vlasta Toth tom je prilikom izjavila:

"Zelena lista i Mirela Holy imaju višegodišnju povijest dobre suradnje na 'zelenim' projektima. Zelena lista je tijekom osmogodišnjeg djelovanja nastojala ujediniti zelenu političku scenu jer smo uvjereni da samo objedinjeni zeleni akteri mogu ostvariti političke rezultate. Međutim, prilikom zadnjih lokalnih izbora dogodio se obrnuti proces. Došlo je do još veće fragmentacije i međusobne izborne konkurencije zelenih stranaka što je samo umanjilo izborne šanse. Zato smo, kad je Mirela Holy obznanila da osniva novu stranku, odlučili učiniti korak u pravom smjeru. Odlučili smo se pridružiti ORaH-u, sigurni da s Mirelom Holy dijelimo isti svjetonazor i političke poglede. Želimo i nadamo se da će primjer Zelene liste slijediti i ostale zelene stranke u Hrvatskoj".

Mirela Holy je zahvalila Zelenoj listi na dosadašnjoj suradnji i pomoći te dodala:

"Spajanje Zelene liste i ORaH-a dobra je vijest za hrvatsku politiku jer je proces konačno krenuo u suprotnom smjeru, u okrupnjavanje političkih opcija. U Hrvatskoj ima puno malih stranka i nadamo se da će ORaH postati točka okupljanja. Ovo je prvi primjer nakon dužeg vremena da se političke snage mogu i ujedinjavati i zajedno više napraviti. Zelena ljevica ima potencijal rasta u Hrvatskoj jer je koncept održivog razvoja politički koncept budućnosti s kojim ljudi u Hrvatskoj nisu dovoljno upoznati. Stranke sa 'zelenim' predznakom poistovjećuju se s eko-udrugama te prevladava dojam da su te stranke uvijek protiv, da ne nude nikakvu razvojnu perspektivu koja znači i otvaranje toliko nam nužnih radnih mjesta. Stvarnost je dijametralno suprotna jer se u razvijenim zemljama u posljednjih desetak godina upravo provedbom projekata održivog razvoja otvorilo i otvara najviše novih radnih mjesta. Hrvatska zbog toga treba snažnu i modernu zelenu političku opciju, a ORaH može postati takva opcija i vrijedno ćemo raditi na tome".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.