Spremaju se za izbore: Splitski HDZ osnovao gradsku Vladu u sjeni

SPLITSKI HDZ osnovao je gradsku Vladu u sjeni. Jučer su, naime, na Gradskom odboru donijeli odluku o osnivanju 16 stranačkih odbora. Radi se o ekspertnim skupinama koje će biti otvorene i za nestranačke ljude, sve kako bi se građanima i biračima ponudila najbolja rješenja za izlazak iz krize.

Odbori su osnovani po uzoru na središnjicu i predstavljaju Kamarkov plan da se približi glasačkom tijelu. Vremena nema baš previše jer lokalni izbori stižu za 10 mjeseci. Ovo je novost u radu HDZ-a, u kojem dosad na lokalnim razinama nije bilo ovakvih odbora. Ideja i nije loša jer će tako HDZ-ovci na vrijeme imati spreman odgovor na svako pitanje, što dosad i nije bio slučaj. Koliko će im narod vjerovati nakon svega, ostaje vidjeti.

Tko će za HDZ na megdan s Kerumom? Kerum?

Najteži posao tek očekuje splitske HDZ-ovce koji, za razliku od kolega iz SDP-a, još nisu pronašali svog gradonačelničkog kandidata. Tko bi se mogao suprotstaviti Ivi Baldasaru i Kerumu? Takvog među HDZ-ovcima zasad još uvijek nema na vidiku. Kao kandidati su se spominjali Davorin Rudolf, Dragan Primorac te Branka Ramljak, zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Hajduka, ali od toga navodno nema ništa. Ništa. Ako nikoga ne nađu, uvijek im ostaje provjereno i već jednom isprobano rješenje - Kerum.

Probni baloni već su pušteni. U anketi splitskog Pravnog fakulteta, koja je zapravo anketa HDZ-a, s obzirom da su je sastavili upravo članovi Karamarkove stranke, na čelu sa starim asom Onesinom Cvitanom, najviše šanse za novi gradonačelnički mandat ima upravo - Željko Kerum.

Sanja Bilač ispala iz Škorićevih i Karamarkovih kombinacija, što će dr. Duje?

Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a Split izabrani su i potpredsjednici. Povjerenje je ukazano donedavnom tajniku Domagoju Maroeviću, Kalmetinom tajniku za infrastrukturu Tomislavu Mihotiću te gradskom vijećniku Tomislavu Goji.

Sanje Bilač nema u kombinacijama, što i nije iznenađenje, budući da joj nisu skloni ni šef splitskog HDZ-a Petar Škorić, a ni Karamarko.

Nigdje nema ni dr. Duje Marasovića, koji je uvjeren u svoj veliki povatak. Nije valjda da je prošlotjedna izjava kako je obnova odjela u bolnici koštala manje od parade pedera sve?!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.