Srb: Vojska je postala komunalni redar, a brodovi su nam iz vremena Austro-ugarske

Foto: hsp.hr

PREDSJEDNIK HSP-a Daniel Srb priopćio je kako je današnji pad MiG-a kod Velike Gorice samo još jedan pokazatelj lošeg stanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i uopće Oružanih snaga, istaknuvši kako samo snažna i dobro opremljena Hrvatska vojska u koju se ulaže može štititi nacionalni teritorij.

Puno novca za remont


"Današnja nesreća vojnog zrakoplova MiG-21 pored Velike Gorice (na sreću pilot je preživio) samo je još jedan pokazatelj u kakvom stanju se nalazi naše Ratno zrakoplovstvo. Troše se ogromne količine novca za remonte na letjelicama koje su na kraju svog vijeka trajanja, a sami remonti su nepotpuni i po nama nepotrebni", navodi Srb u priopćenju.

Puno bi bolje rješenje, smatra, bilo da su hrvatske vlasti pristale na ponudu SAD-a i u uporabu uvele borbene zrakoplove F-16, za koje bi se do sada osposobili piloti te bi imali osigurano održavanje i servis zrakoplova. "Za razliku od sada gdje nam zastarjelu rusku tehnologiju servisiraju u zastarjelim zavodima Rumunjske i Ukrajine s dvojbenim rezultatima", upozorava Srb.

Mornarica patrolira u brodovima iz vremena Austro-ugarske

Naglašava kako su problemi u Oružanim snagama prisutni i u ostalim granama vojske. "Mornarica patrolira u brodovima izgrađenim za vrijeme Austro-ugarske, a kopnena vojska se svela na obavljanje 'komunalnih djelatnosti' i manjim dijelom na međunarodnu misiju u Afganistanu", navodi čelnik HSP-a.

Ističe kako je pitanje zaštite nacionalnih interesa i nacionalnog teritorija ispred svih drugih pitanja, "jer smo i za jedno i za drugo do sada prolili dosta krvi i dali tisuće ljudskih života". "Zato kod najavljenog rebalansa proračuna izdatke za vojsku treba povećati, a ne smanjivati, sredstva usmjeriti na materijalno opremanje Oružanih snaga, a aktualni ministar obrane Kotromanović treba lupiti šakom o stol i reći DOSTA, Ako želimo imati spremne i sposobne Oružane snage, moramo ih i platiti", zaključuje Srb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.