Srbija spremna jamčiti za Šešelja: Zatražio privremeno puštanje na slobodu

RASIM LJAJIĆ, šef Nacionalnog savjeta za suradnju s haškim sudom, potvrdio je za Tanjug da je poslao pismo sudu u kojem je najavljeno da će Srbija jamčiti za privremeno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu.

Ljajić je srpskim medijima potvrdio da je poslao pismo predsjedavajućem sucu na suđenju Vojislavu Šešelju, u kojem je istaknuo da je Srbija "spremna razmotriti zahtjev za jamstvom za privremeno puštanje vođe Radikala na slobodu, ukoliko to sud bude zahtijevao".

Sam Šešelj nije zatražio od Srbije takvo jamstvo, ali je prilikom iznošenja završnih riječi od suda zatražio da ga privremeno pusti na slobodu, posebno zbog lošeg zdravstvenog stanja. Glasnogovornica haškog suda nije mogla potvrditi je li sudac primio pismo.

Šešelj je prošlog tjedna zatražio da ga se privremeno pusti na slobodu, ali je sudsko vijeće takav zahtjev odbacilo. Glasnogovornica suda potvrdila je da bilo koji optuženik može poslati pisani zahtjev za puštanje na slobodu, a prilikom razmatranja zahtjeva, sudsko vijeće će od države u kojoj bi optuženi živio tražiti jamstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.