Srpski krvnik Vojislav Šešelj na Vidovdan se vraća u Srbiju?

Foto: Guliver Image/Getty Images

VOĐA srpskih radikala Vojislav Šešelj trebao bi se prema neslužbenim informacijama iz haaškog pritvora u Srbiju vratiti na Vidovdan 28. lipnja, prenose srpski mediji.

Šešelj bi u Srbiju trebao stići u 12 ili 17 sati. Očekuje se da će i deset autobusa besplatno prevoziti Novosađane kako bi dočekali krvnika.

Informaciju o Šešeljevom povratku srpski mediji dobili su iz "najobavještenijih izvora u vrhu Srpske radikalne stranke".

Ipak, SRS tvrdi da svakog dana očekuje da Šešelj privremeno bude pušten na slobodu, ali da još ne znaju kada će se to dogoditi.

Mi očekujemo da se to dogodi svakog dana, ali ne znamo kada će to biti jer još uvijek u Tribunalu nije dobio nalog. Nadamo se da će to biti što prije, ali za sada nemamo preciznu informaciju. Svakako da ćemo obavijestiti javnost čim budemo imali precizne informacije", rekla je Vjerica Radeta iz SRS-a.

Šešelj je u pritvoru od 24. veljače 2003. Optužen je za ratne zločine počinjene u razdoblju od 1991. do 1993. Tužiteljstvo tereti Šešelja da je, zajedno s drugim sudionicima zločinačkog pothvata predvođenog bivšim jugoslavenskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, pokušao uspostaviti novu srpsku državu na dijelovima Hrvatske, BiH i same Srbije kroz progon pod patronatom države, koji je uključivao ubojstva, deportacije, zlostavljanja, pljačku i uništavanje imovine Hrvata i Muslimana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.