Srpski ministar pravosuđa u Zagrebu: "Naravno da sam pio hrvatsku vodu"

Foto: Goran Mehkek / Cropix

NIKOLA SELAKOVIĆ, srpski ministar pravosuđa, u Zagreb je doputovao na sastanak s Orsatom Miljenićem. Glavna tema razgovora bio je nastavak procesuiranja ratnih zločina počinjenih devedesetih godina.

Hrvatsko je Ministarstvo pravosuđa nedavno u Srbiju uputilo prijedlog međunarodnog sporazuma kojim bi se trebao urediti kazneni progon ratnih zločinaca. Selaković je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Miljenićem kazao kako Srbija za sada ne može prihvatiti taj prijedlog zbog određenih zakonskih prepreka.

Slažu se da se ne slažu

Naime, prema zakonu koji važi u Srbiji, poseban odjela suda u Beogradu nadležan je za sve ratne zločine počinjene na području Jugoslavije. Oba ministra najavili su nastavak razgovora kako bi se međunarodni sporazum u konačnici prihvatio.

"Nekada se u svemu ne slažemo, ali barem se slažemo da se u nečemu ne slažemo. U prošlosti je toga nedostajalo", izjavio je Selaković. "Oko nečega ćemo se usuglasiti, a oko nečega nećemo. Zato je važno da dogovaramo neke druge modele", dodaje Miljenić.

Može i hrvatska voda

Na kraju konferencije za novinare, Selakovića je dočekalo pitanje kakvu je vodu bio na sastanku s Miljenićem. Bila je to aluzija na priču koja se nedavno pojavila u srpskom Telegrafu, a koji je objavio da je Selaković u vrijeme dok je bio asistent na Pravnom fakultetu jednoj studentici za vrijeme predavanja uzeo bocu hrvatske vode i bacio je u smeće.

"Naravno da sam pio hrvatsku vodu", kazao je Selaković dodavši da sve prisutne poziva da, kada dođu u Beograd, probaju neku srpsku vodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.