Srušio se vojni avion u Sevilli, najmanje troje mrtvih

Screenshot: YouTube

NAJMANJE su tri osobe poginule a dvije su teško ozlijeđene u padu transportnog vojnog zrakoplova A400M s osam do deset osoba u subotu blizu Seville, izvijestile su spasilačke službe.

"Najmanje je troje mrtvih i dvoje teško ozlijeđenih", rekao je za AFP glasnogovornik spasilačke službe. Airbus A400M se srušio sjeverno od zračne luke u Sevilli koja je nakratko bila zatvorena za komercijalne letove.

Avion se srušio prilikom pokusnog leta, nedugo nakoon što je poletio. Španjolska državna televizija TVE objavila je da su se piloti nedugo prije pada javili kontrolnom tornju i poručili kako avion ima problema.

Španjolski premijer Mariano Rajoy zbog nesreće je otkazao predizborni skup na Tenerifima, na Kanarskom otočju.

Izvori u španjolskom zrakoplovstvu dodaju da je riječ o novom transportnom vojnom zrakoplovu A400M.

Letjelica se srušila "u nenastanjenom području sjeverno od zračne luke u Sevilli", objavile su spasilačke službe koje nisu mogle potvrditi ima li poginulih.

Proizvođač zrakoplova Airbus koji sklapa taj zrakoplov u tvornici u Sevilli zasad nije mogao iznijeti pojedinosti o nesreći. No osnovao je krizni stožer, rekao je glasnogovornik.

Zrakoplov koji se srušio u Španjolskoj bio je namijenjen Turskoj, priopćio je Airbus Defence and Space, podružnica te europske zrakoplovne tvrtke.

Airbus je na mjesto nesreće poslao stručnjake i postupa "po dogovoru s nadležnim vlastima", dodaje.

 

 

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.