"Stani, četniče, kamo bježiš?": Sin hrvatskog generala sudjelovao u napadu na Srbe u Beču?

SIN HRVATSKOG generala bio je u grupi pijanih huligana koji su u nedjelju navečer na ulicama Beča pretukli Srbina Miodraga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina, piše telegraf.rs.

> Hrvatski "navijači" divljali po cijeloj Europi: Srbin tvrdi da su ga mlatili i urinirali na njegova sina u Beču

Prema saznanjima srpskog Kurira, priča o nemilom događaju ispred bečkog hotela "France" došla je do najviših krugova austrijskih vlasti, a kada je ustanovljeno da je jedan od napadača sin visokog oficira hrvatske vojske i da je baš on prijetio Miodragu da će zaklati njega i njegovog sina, odlučeno je da se sve zataška na inzistiranje Hrvatske.

Obitelj Jovanović od incidenta čuva austrijska policija. Ispred njihovog stana nalaze se policajci koji su u civilu kako ne bi privukli pažnju. Miodragu je zabranjeno davanje bilo kakvih izjava.

"Raspitivali smo se u austrijskoj policiji za Miodraga Jovanovića, ali oni nisu htjeli ništa reći, pozivajući se na zakon o zaštiti podatka o austrijskim građanima", rekao je za Kurir zamjenik ambasadora Srbije u Austriji Dejan Zlatanović.



Napadnutima u pomoć potrčao "Angelinin čuvar"

Jedan od muškaraca koji je pritekao u pomoć Jovanovićima i sukobio se s huliganima je šef međunarodne sigurnosne organizacije "Kobra" Aleksandar Avramov, inače bivši šef osiguranja zaštićenog svjedoka Ljubiše Buhe Čumeta i čovjek koji je trebao čuvati Angelinu Jolie na premijeri filma "U zemlji krvi i meda" u Beogradu.

"Sjedio sam nedaleko hotela s trojicom prijatelja, kada sam čuo plač dječaka koji se žalio ocu: "Tata, ne mogu hodati, primi me". Prišao sam im i pitao ih što se dogodilo, a otac mi je kratko rekao da su ih napali hrvatski navijači i da su mališanu skinuli dres Crvene zvezde, a da njega jako boli glava od udaraca. Poslije nekoliko trenutaka pojavila se razjarena djevojka u dresu hrvatske reprezentacije i počela vikati: "Stani, četniče, gdje bježiš?", kaže Avramov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.