Stanković će se uvijek sjećati Mosora: "Poštom mi je poslao dokoljenke jer mi je vidio noge u emisiji"

ALEKSANDAR STANKOVIĆ kazao je za Index kako će se uvijek sjećati Mosora, te da prisjećanje kakvo bi on htio sigurno nije nikakvo oplakivanje već bi želio da se svi prisjećaju njegovih ludorija.

"Bio je sklon ludorijama, bio je čovjek koji je punim plućima živio, drago mi je da sam poznavao takvog čovjeka, veselog čovjeka, koji je unosio veselje i u tuđe živote. Kao takav će mi ostati u sjećanju", rekao nam je Stanković a na pitanje koja će mu ludorija uvijek ostati pamćenju kazao je:

"Prije oko mjesec i pol, vidio je da mi se vide noge u emisiji, da mi vire čarape. Četiri dana nakon te emisije poštom sam dobio lijepe crne dokoljenke. Kasnije mi je rekao i da mu se službenica na pošti smijala kad je rekao da Stankoviću šalje bičve".

Rađa: "Bio je najbolji čovjek na svijetu"

Milorad Bibić je napisao knjigu o velikom splitskom košarkašu Dini Rađi "Moj galebe". Tužan zbog smrti legendarnog Mosora Rađa nam je kazao da s njim pamti samo lijepe trenutke. "Bio je najbolji čovjek na svijetu. Netko tko je uvijek bio za šalu i smijao se 24 sata na dan", kazao je neutješni Rađa za Index te dodao kako je Mosor najmanje zaslužio da ovako završi.

Bajić: "Optimizam ga nije napuštao"

Mladen Bajić bio je odličan prijatelj s Mosorom i u nedjelju ga je posjetio na Rebru. "Optimizam ga nije napuštao, čak u takvoj teškoj situaciji zadržao je svoj karakterističan smisao za humor. Vijest o smrti našeg Mosora sve nas je strašno pogodila jer bio je stvarno dobar čovik", kazao je za Index glavni državni odvjetnik.

Reić: "Bio je plemenita i radosna duša"

Sportski novinar Zdravko Reić je vrlo emotivno primio smrt Milorada Bibića. "Bio sam vezan uz Mosora. Ali uz njega su mnogi ljudi bili vezani, jer je bio vrlo plemenita i radosna duša. Širio je optimizam oko sebe", kazao je Reić te dodao kako je Bibić bio novinar koji je imao svoje ja.

Sjetio se trenutaka kada je Bibić došao u Slobodnu Dalmaciju raditi kao honorarac. "Tada Slobodna Dalmacija nije zapošljavala novinare bez diplome, a Mosor još nije završio elektrotehnički fakultet. Pa smo tadašnji urednik i ja smislili da ga zaposlimo kao 'radistu', a kasnije se razvio u pravu novinarsku veličinu", ispričao nam je Reić.

"Čudesno je to kako je brzo otišao. Čovjek ne može vjerovati da se Mosor tako brzo srušio", zaključio nam je kroz suze Reić.

Žužul: "Bio je čovjek pun duha, ljudske topline i vedrine"

Mosorova smrt potresla je i Slavena Žužula, predsjednika RNK Split.

"U životu čovjeka postoje trenuci kada riječi gube svoju snagu i teško mogu opisati što se dogodilo. Za mene je to baš ovaj trenutak. Umro je prije svega čovjek, moj prijatelj, prijatelj kluba, poseban čovjek i novinar. Bio je čovjek pun duha, ljudske topline i vedrine. Teško je povjerovati da je ovo stvarnost, ali nažalost nije još jedna Mosorova zafrkancija. Mirno spavaj prijatelju", s tugom se oprostio Žužul od istinskog prijatelja nogometnog kluba iz Parka mladeži.  

Josipović: Do zadnjeg dana ostao je vjeran idealima novinarske profesije

Povodom smrti Milorada Bibića Mosora sućut njegovoj obitelji uputio je i Ivo Josipović.

"Iako vrstan sportski novinar, Milorad Bibić Mosor bio je i osebujni komentator društvenih zbivanja, zaljubljenik u more i u svoj rodni grad. Do zadnjeg dana ostao je vjeran idealima novinarske profesije gorljivo se protiveći nepravdi i društvenim anomalijama. Nedostajat će nam njegova duhovita zapažanja i nepokolebljivost u obrani svojih stavova", poručio je Josipović.

Lesar: Sretan i veseo bio kume

Od Milorada Bibića Mosora putem Facebooka se oprostio i saborski zastupnik Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista.

"Otišao je Mosor. A prije nekoliko mjeseci rekao mi je: 'Kume moj, kada procvate tvoj voćnjak, eto mene na tvojoj kotlovini i viljamovki'. Sretan i veseo bio kume", napisao je Lesar na Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.