Stare optužbe po novoj garnituri HTV-a: Cenzuriraju se informacije o štetnosti Gornjih Horizonta!



GRAĐANSKA inicijativa "Spasimo dolinu Neretve" koja se prije svega bavi zaustavljanjem ekološki sumnjivog projekta "Gornji Horizonti", u svojem se priopćenju obrušila na HTV tvrdeći da se mnogo njihovih aktivnosti jednostavno - cenzurira. Posljednji dokaz je akcija kada je postavljen  dvadesetmetarski transparent „Ne damo našu Neretvu – dolje Gornji horizonti” na startu Maratona lađa u Metkoviću, koji je na kraju po  nalogu organizatora morao biti uklonjen.

Svima vidljiv osim kamerama

"Ni jedna informativna emisija HRT-a u svojim prilozima o Maratonu lađa, ni riječju ni slikom, nije spomenula veliki transparent na startu u Metkoviću koji je izgleda bio vidljiv svima osim kamerama HRT-a. Zanimljivo je da je HTV Studio Metković 'zaobišao' i  veličanstveni prosvjed na gradskom trgu u Metkoviću 22. srpnja 2012. na kojem se okupilo oko 1000 ljudi (što je ujedno i najveći skup u Metkoviću nakon rata), a kojeg je organizirala upravo ova građanska inicijativa", stoji u priopćenju.


Ova građanska inicijativa tvrdi kako je slično bilo i sa znanstvenom tribinom u Opuzenu 08. kolovoza 2012. na kojoj su gostovali tehnolog za vode i hidrotehniku i znanstveni suradnik u području inženjerstva okoliša dr. sc. Mario Šiljeg, stručnjak za krš dr. sc. Ivo Lučić, dipl. ing. geologije Tomislav Bilopavlović i dipl. ing biologije i voditelj projekta Rijeke Hrvatske Goran Šafarek.

Snimili prilog koji nije objavljen

"Gosti predavači bili su jedinstveni u ocjeni kako će elektroprivreda Republike Srpske, uz blagoslov Vlade Republike Hrvatske i placet prvog potpredsjednika Radimira Čačića, južnu Hercegovinu i dolinu Neretve ostaviti bez dostatnih količina vode, što će dugoročno biti pogubno za poljoprivrednu proizvodnju, ali i opstanak doline Neretve čiji stanovnici uglavnom žive od poljoprivredne proizvodnje", napominje se u priopćenju u kojem se dodaje da je znakovito da je na tu tribinu HRT poslao snimateljsku ekipu iz studija u Metkoviću koja je snimila prilog koji do danas nije emitiran.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.