Stigla "čestitka" Vlade: Od danas skuplji struja i plin



NA SNAGU stupa odluka Vlade o poskupljenju struje i plina. 73 kune i 24 lipe građani će svakog mjeseca više plaćati režije. Iz HEP-a poručuju da očitaju brojila.

Praznik rada i nije nešto počeo za Hrvate, od danas se naime počinje primjenjivati odluka o poskupljenju struje i plina. Kako ne bi plaćali više nego moraju, građanima iz HEPa poručuju da očitaju svoja brojila.

Očitajte brojila

"Očitajte brojila na dan 1. svibnja a nakon toga možete poslati brojke na službenu stranicu, pozivom na besplatni broj 0800 0555 ili pozivom na potrošački telefon Elektre Zagreb ili svake druge Elektre koja je nadležna za pojedino područje", kaže glasnogovornica HEP-a Mirela Klanac i dodaje da je i u njihovom i u interesu potrošača da novi obračun počne s točnim stanjem.

Građani tako svoja očitovanja mogu dostaviti do 10. svibnja pa čak i ako su nedavno djelatnici HEPa očitali brojila. Isti je postupak s plinom.

Za plin 33 kune više, a za struju 40 kuna

"Ukoliko ljudi nisu u mogućnosti predati, a rok je do 11. svibnja dobit će račune s procijenjenim stanjem koje nužno ne mora biti i točno", kaže Davor Šestan iz Gradske plinare Zagreb.

Građani će od danas u prosjeku plin mjesečno plaćati 33 kn više, a struju 40 kuna. Istodobno, nešto bolje vijesti stižu iz Ine. Od ponoći su naime pojeftinili benzini i dizeli.