"Stranačka vojska" A-HSP-a nije se uspjela postrojiti u Zagrebu pa sad idu u samostan u Splitu

Foto: Google Street View (Dominikanski samostan u Splitu)

DRAŽEN KELEMINEC, predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) svoju "stranačku vojsku" vodi na ekskurziju u Split.

Takozvane "Hrvatske domoljubne snage", zamišljene kao paravojno krilo A-HSP-a, u Splitu će se 8. svibnja u 19 sati postrojiti u Dominikanskom samostanu u Ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića, u strogom centru grada.

"Tog dana će domovini Hrvatskoj prisegnuti novi pripadnici HDS-a", navodi se u pozivu na tribinu i postrojavanje A-HSP-ove "stranačke vojske" za Splitsko-dalmatinsku županiju koji je objavljen na YouTubeu. Najavljeno je da će kao poseban gost tribini i postrojavanju nazočiti stranački predsjednik Keleminec.

 


 

Podsjećamo, proustaški A-HSP pokušao je krajem veljače svoju "stranačku vojsku" postrojiti na Trgu bana Jelačića, što im je tada zabranio ministar policije Ranko Ostojić. Prisegu su stoga na kraju morali položiti u svoja četiri zida, u stranačkim prostorijama.

Možda upravo zbog toga ova stranka koja veliča kvislinškog zločinca Antu Pavelića i koljački režim NDH u Splitu nije pokušala svoje postrojavanje izvesti na javnom prostoru. Iako bi im SDP-ov gradonačelnik Ivo Baldasar nedvojbeno dozvolio da se postroje pred HOS-ovim spomenikom koji nosi ime ustaškog zločinca Rafaela Bobana, samo da su ga lijepo zamolili.

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.