Stranka Ruže Tomašić bi zabranila pobačaj u Hrvatskoj

Foto: FAH

"PRAVO na život iznad je svih prava te se tzv. pravo na izbor ne može postaviti iznad prava na život", poručuje Hrvatska konzervativna stranka u priopćenju koje potpisuje Borko Jurčević, predsjednik odbora za obitelj u stranci kojoj je na čelu Ruža Tomašić.

Iz ove stranke poručuju da zbog toga podupiru i molitvenu inicijativu "40 dana za život", koja će se do 1. listopada provoditi u 20 hrvatskih gradova. Tvrde da hrvatsko zakonodavstvo ima "razorne učinke na demokratsku sliku Hrvatske".

"Moderna hrvatska država zadržala je i provodi niz zakona iz bivšeg sistema, koji su u suprotnosti sa brojnim demokršćanskim i moralnim načelima.  Jedan od njih je i postojeći Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece, donesen davne 1978. g., ili tzv. Zakon o abortusu, koji promiče kulturu smrti. Taj zakon u temelju je problematičan jer, osim što grubo oduzima pravo na život svakom ljudskom biću, nažalost, pridonosi i  katastrofalnoj demografskoj slici Republike Hrvatske", tvrdi Jurčević.

Žele mijenjati zakon da zabrane pobačaj

Iz HKS-a poručuju da je "žalosno što su dosadašnje vlasti svake godine osiguravale milijune kuna iz državnog proračuna za brojne nevladine udruge koje upravo promoviraju kulturu smrti", dok se, kako kažu, zaobilaze udruge koje zagovaraju pravo na život.

"Svjesni smo činjenice da svaki čovjek u životu ima pravo na izbor, međutim, nema pravo nečiji život ugasiti kako bi ostvario svoje pravo na izbor. Stoga, apsurdno je abortus stavljati u istu rečenicu s nečijim pravom, a što čine lokalni i globalni 'pro-choice' promotori industrije abortusa", tvrde iz HKS-a, te poručuju da će, ako nakon izbora budu sudjelovali u vlasti, promijeniti zakon kako bi "u prvi plan stavili pravo nerođenog djeteta na život od samog začeća", odnosno zabranili pobačaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.