Strava u Velikoj Gorici: Dijete se ubolo na narkomansku iglu punu droge

Screenshot: Google Maps

VELIKOGORIČANKA Maja Belićeva, majka troje djece, šokirala se u utorak kada se njena 1,5-godišnja kćerka ubola na narkomansku iglu igrajući se pokraj pješčanika.

"Najmlađa se igrala van pješčanika, gdje je razbacan pijesak, u trenu je čučnula i doslovno sjela na odbačenu iglu. Odmah je počela plakati, a kad se digla odmah sam primijetila iglu da viri iz noge", izjavila je majka Maja za portal VGDanas.

Šokirana je ostala i kada joj je medicinska sestra u Domu zdravlja Velika Gorica kazala da se javi svojoj doktorici u poslijepodnevnoj smjeni. Majka se konzultirala s drugom pedijatricom koja ju hitno upućuje u dječju bolnicu u Klaićevu.

Potresena majka kazala je kako je igla bila puna droge te da je u njoj bilo krvi. Kazala je kako se doktor zgrozio kada je vidio špricu.

"Igla je debela i samim time je ubod dosta velik, nekih 3 centimetara u bedro", izjavila je Maja. Doktor ih je uputio u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević gdje su napravili sve moguće pretrage.

Pred obitelji i malom Lotom sada su mjeseci odlazaka na dodatne kontrole i iščekivanje rezultata da li se preko igle na dijete prenijela kakva zarazna bolest ili virus poput Hepatitisa ili HIV-a koji prati narkomane. Prve nalaze dobit će za tjedan dana, sljedeći će biti za dvadesetak dana, a potom još slijedi 6 mjeseci testiranja, kontrole i iščekivanja nalaza, javlja VGDanas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.