Struka ili politika: Sanacijsko vijeće danas odlučuje o sudbini KB Dubrava

Foto: Index

SANACIJSKO vijeće KB Dubrava danas bi trebalo odlučiti o situaciji u bolnici, potvrdila je Indexu članica Vijeća Đurđa Hunjet, inače, načelnica Uprave za izvršenje proračuna Ministarstva financija. Kakva će odluka biti i kada bi se mogla znati, nije se, nažalost, uspjelo doznati.

Ili Korolija ili Patrlj

Odluka koja je pred Vijećem nije lagana, jer moraju birati između politike i struke, a zapravo se svodi na to da će KB i dalje voditi dr. Dragan Korolija, što bi onda značilo da bolnicu s još nekoliko vrhunskih liječnika napušta smijenjeni šef Kirurgije dr. Leonard Patrlj, ili bi, pak, u suprotnom slučaju, dakle, sa smjenom Korolije, Patrlj ostao zajedno s kolegama koje mu daju bezrezervnu podršku. Situacija u kojoj Korolija ostaje, a Patrlj se vraća na čelo Kirurgije nije ostvariva, jer Patrlj više ne želi surađivati s Korolijom nakon odluke o smjeni koja je obrazložena neurednim vođenjem evidencije rada tijekom prosvjeda liječnika.

Korolija ima čovjeka u Sanacijskom vijeću

Odluku svakako usložava okolnost da je Korolija istaknuti SDP-ovac, član Zagrebačke skupštine. Vijećem predsjeda Luka Vončina, pomoćnik ministra zdravlja Rajka Ostojića. S druge strane, nalazi se ekonomist Boris Vukić, koji je blizak suradnik upravitelja Korolije na mjestu savjetnika upravitelja za financije.

Struka uz Patrlja

Struka se već svrstala uz dr. Patrlja, koji uživa veliki ugled. Na dan kada je smijenjen, kazao nam je kako se čuo s ministrom Ostojićem, koji mu je kazao da je sve riješeno i da je smjena povučena. Ipak, dr. Patrlj ostavio je veliku rezervu s obzirom da nije dobio ništa napismeno. I kako se već idući dan pokazalo, usmeno obećanje resornog ministra ostalo je bez svoje potvrde. Do danas se Korolija nije pokolebao, što je izazvalo veliki revolt liječnika.

Jučer je tako predstavljena peticija kojom se traži razrješenje dr. Korolije i povratak dr. Patrlja na čelo Kirurgije, te također smijenjene dr. Jadranke Morović Vergles na dužnost predstojnice Klinike za unutarnje bolesti. Peticiju je potpisalo više od 1.400 bolničkih liječnika. Potpisnici peticije kažu nam da ostanak dr. Patrlja i kolega te smjena upravitelja Korolije jedino može normalizirati situaciju u KB Dubrava. Time bi SDP pokazao da odgovorno pristupa problemu i uvažava stav struke, kažu liječnici.  

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.