Suđenje Perkoviću u Njemačkoj počinje u lipnju

Foto: Hina

SUĐENJE Josipu Perkoviću za ubojstvo emigranta Stjepana Đurekovića počet će u lipnju u Njemačkoj, potvrdio je Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo.

Nobilo u petak ili ponedjeljak putuje u Njemačku gdje će čekati odobrenje da se pridruži tamošnjem timu obrane.

Od kolega odvjetnika dobio je informaciju da je Perković u dobrom stanju, da je smiren i koncentriran.

Nobilo je novinarima u Zagrebu izjavio da se trenutno sređuje njegova dokumentacija, odnosno dozvola da u Njemačkoj može funkcionirati kao odvjetnik, ako uz sebe ima i njemačkog odvjetnika.


Dodao je da će nakon što dobije takvu dozvolu, dobiti i dozvolu za ulazak u zatvor kako bi sa svojim branjenikom mogao razgovarati slobodno, bez kontrole.

Perkovića su jučer u zatvoru posjetili njemački odvjetnik i predstavnici generalnog konzulata Hrvatske, kazao je Nobilo, dodavši kako su mu svi rekli da je Perković u odličnom stanju, vrlo koncentriran, miran i sabran.

Podsjetimo, Josip Perković je krajem siječnja zračnim putem iz Münchena prebačen u Karlsruhe gdje se nalazi njemački savezni vrhovni sud te je po izricanju mjere vraćen u München. Državno odvjetništvo Josipa Perkovića sumnjiči za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu pored Münchena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.