Suđenje za dvostruko ubojstvo u Segetu: Pejovićev sin odbio svjedočiti

Foto: FAH

NEMA napretka na suđenju Savi Pejoviću, optuženom da je prije više od 10 godina na parkingu hotela Jadran u Segetu kod Trogira, ubio zaštitara Nediljka Kozlicu i njegovog prijatelja Nenu Rakijara.

Pejovićev sin danas je iskoristio zakonsko pravo i odbio svjedočiti. Sudac Slavko Lozina planira saslušati i njegovu kćer, dakako, ako ona bude pristala dati iskaz.

Danas su trebala svjedočiti dvojica svjedoka koji navodno imaju spoznaje o tome tko je naručio ubojstvo Kozlice i Rakijara. Pejović ih je sreo u zatvoru. Za jednog svjedoka nije utvrđena točna adresa prebivališta, a drugi je poručio da ne želi doći pa će Lozina po njega poslati policiju kako ga doveli na raspravu.

Dvostruko ubojstvo bez motiva

Na suđenje su stigli roditelji ubijenih mladića. Teško podnose što ni nakon 10 godina nema presude za ubojicu njihove djece. Uvjereni su da ih je Pejović pogubio.

Ovo je inače ponovljeno suđenje. Pejović je početkom 2013. godine bio osuđen na 20 godina zatvora, no Vrhovni sud presudu je ukinuo i vratio predmet na novo suđenje pred novim sudskim vijećem.

Kozlica i Rakijar izrešetani su iz dva automatska oružja u noći koncem travnja 2005. godine. Pejović je uhićen krajem iste godine. Pretragom kuće njegovog punca, svega stotinjak metara od mjesta zločina, nađen je metak koji ga je povezao sa likvidacijom mladića. Neko vrijeme se nije znalo je li pretraga izvršena zakonito tako da je cijeli slučaj visio o koncu. Prvo suđenje nije dalo odgovor na pitanje zbog čega su ubijeni Rakijar i Kozlica.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.