Sve bacio na zadnju kartu: Zbog hotela Marjan Kerum prodaje Joker

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum zadržao se jučer tek jedan sat u Banovini. Novinarima je rekao da ide jer ima privatnog posla. Jedan od razloga za brzi odlazak s radnog mjesta mogla bi biti i prodaja trgovačkog centra Joker, posljednjeg preostalog dragulja u nekad moćnom trgovačkog imperiju. 

Kerum je, čini se, odlučio sve staviti na posljednju kartu. Nakon što ode Joker, otišlo je, naime, praktično sve što valja i nosi novac. Nešto bi ipak trebalo pripasti i suprugi Anki od koje se Kerum upravo razvodi na sudu.

Opsesija Marjanom potpuno uništila Keruma

Za Joker navodno postoje zainteresirani. Kerum bi prodajom došao do novca koji mu treba za dovršetak hotela Marjan. No, sve i da Joker promijeni vlasnika za traženih 55 do 60 milijuna eura, Kerum nema opuštenu situaciju jer ga sa 62,5 milijuna kuna potraživanja stežu dobavljači iz svijeta trgovine, dok ga je Hypo banka stisla s 34 milijuna eura duga za kredit za obnovu Marjana.

Ljetos se šuškalo da bi Kerumu s po 20 milijuna eura pomogli HBOR i Erste banka, no entuzijazam bankara naglo je splasnuo kada su se otkrili razmjeri sloma.

Kerum je prodajom Jokera krenuo u svoj posljednji banzai juriš. Partija se primakla kraju i sve su karte na stolu. Opsesija Marjanom potpuno ga je uništila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.