Sve je u redu u Omišu, Izborno povjerenstvo odbilo prigovor HDZ-a

Foto: Omis.hr

ŽUPANIJSKO izborno povjerenstvo u Splitu odbilo je prigovor HDZ-a u Omišu. Dugogodišnji gradonačelnik Ivan Škaričić, izborni gubitnik, požalio se, naime, da birački odbori nisu išli kod nepokretnih birača. Indexu je jučer naveo da su na jednom biračkom mjestu imali devet takvih slučajeva.

HDZ bez dokaza

Kako Index doznaje u ŽIP-u, HDZ i Škaričić svoje navode nisu potkrijepili dokazima tako da su im prigovor odbili, a isto je napravljeno i u slučaju HNS-ovca Marija Delića u Vrlici koji je izgubio s tijesnih 14 glasova razlike te nije uspio skinuti HDZ-ovog Ivana Ćorića s vlasti. 

Ivan Kovačić, novi omiški gradonačelnik, pozdravio je odluku Izbornog povjerenstva. U petak bi trebao preuzeti vlast od Škaričića. 

Kako doznajemo u ŽIP-u, nikakvih nepravilnosti nije utvrđeno u postupanju predsjednika omiškog izbornog povjerenstva, suca Borisa Mimice. Glasovi se, kažu nam u ŽIP-u, nisu ponovno brojali nego je izvršen uvid u birački materijal.

"Događanje naroda ne ide na čast onome koji ga je organizirao"

U Povjerenstvu su se osvrnuli i na sinoćnje prosvjede. "Odluka će biti donijeta temeljem činjenica i zakona, bez obzira na događanje naroda. Onome koji ga je organizirao ne služi na čast", prokomentirao je član Povjerenstva, sudac Miho Mratović sinoćnja zbivanja u Omišu i okupljanje petstotinjak građana pred gradskim povjerenstvom.

Omišani su se razljutili jer Kovačića nisu zvali kada je Škaričić došao izvršiti uvid u birački materijal. Mratović kaže, bez razloga, jer ga nisu ni trebali zvati. Kovačić je, inače, okupljene sinoć pozvao da se raziđu kako se situacija ne bi dodatno zakomplicirala.

Predsjednik Vrhovnog suda nije intervenirao

Pokušali smo provjeriti i informaciju da je sinoć osobno intervenirao predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin. Ako je za vjerovati upućenom izvoru, ništa takvo se nije dogodilo. Kako doznajemo, sucu Hrvatinu nije se nimalo svidjelo što su ga novinari povezali sa zbivanjima u Omišu i nekakvom intervencijom koja se zapravo nije ni dogodila.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.