Sve se vraća na početak: Visoki trgovački sud poništio predstečajnu nagodbu za EPH mediju

Foto: FaH

PREDSTEČAJNA nagodba za EPH mediju vraća se na ponovni postupak, odlučio je Visoki trgovački sud, prihvaćajući žalbu vjerovnika Hrvoja Šimića. Naime, on se žalio da ni jednom vjerovniku tražbine zapravo nisu utvrđene pa tako ne može ni biti potvrđena Predstečajna nagodba za EPH mediju.

Još prije odluke Visokog trgovačkog suda Ministarstvo financija poništilo je rješenje Fine o utvrđenju tražbina u predstečajnoj nagodbi tvrtke EPH Media, nakladnika Jutarnjeg lista, pa je izdan nalog o vraćanju predmeta na ponovni postupak.

Sve ide u ponovni postupak

Prema obrazloženju Ministarstva financija, Upravni sud je na temelju žalbe vjerovnika Marijana Prpića 23. prosinca 2014. presudio da je njegova prijava tražbine u predstečajnoj nagodbi EPH Media bila podnesena u zakonskom roku i da je Fina pogrešno izračunala rok za prijavu potraživanja do 30. kolovoza 2013.


Zaustavljena je i predstečajna za Europapress Holdinga (EPH), s obzirom da je Visoki trgovački sud na temelju žalbe vjerovnika koje zastupa Hrvoje Šimić, donio rješenje kojim se ukida prethodno rješenje Trgovačkog suda o odbijanju prijedloga za ponavljanjem postupka predstečajne nagodbe EPH-a i cijeli predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovni postupak.

Vjerovnici EPH-a zatražili su ponavljanje postupka predstečajne nagodbe zbog nepotpune dokumentacije o dopuštenoj koncentraciji vlasništva na medijskom tržištu.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.