Sve što Bajiću treba je Ljuba

ALEKSANDRA LJUBA je napokon dolijala.

Uskok joj je dugo bio na tragu, još tamo od 2006. godine, kad je ova bivša glasnogovornica policije s prijateljicom i njezinom djecom pobjegla u MUP-ovo odmaralište u Dramlju i tako oštetila državu za 6 (šest) tisuća kuna.

Kasnije je refundirala taj trošak, ali svejedno se nije izvukla iz ralja pravosuđa.

Pravda je spora

Danas, punih šest (6) godina kasnije, Mladen Bajić je dočekao trenutak kad će se joj se pobjedonosno nasmijati u facu i s optužnicom poslati na sud. Pravda je spora, ali zato dostižna.

I tako treba i to je u redu.

Neće nitko u ovoj zemlji voditi prijatelje na ljetovanje o državnom trošku. Osim, naravno, Ive Josipovića.

Tadićeva obitelj na Brijunima

Pretprošlog ljeta, dok je Uskok uporno tragao za Ljubom, predsjednik Republike na Brijunima je ugostio suprugu i djecu tadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića. Bez samog Tadića.

On se nije mogao odazvati pozivu, pa je umjesto toga poslao svoju obitelj da se o trošku hrvatskih poreznih obveznika - umjesto o njegovu - malo provedu na moru. Uživale su u vili "Jadranka", imale na raspolaganju kuhara iz Ureda predsjednika i svašta nešto.

Doduše, običaj je da se u goste zove predsjednik države s obitelji, ali Josipović je o državnom trošku ugostio samo obitelj. Bez predsjednika.

Pa ipak, učinio je to u svrhu "produbljivanja dobrosusjedskih odnosa". Počasti mi obitelj i bit ćemo dobri susjedi.

Bježala od obiteljskog nasilja

Aleksandra Ljuba ugostila je prijateljicu u MUP-ovu odmaralištu, predstavivši je kao svoju sestru,  navodno kako bi je s djecom na nekoliko dana sklonila od obiteljskog nasilja. Svejedno, Uskok je zaključio da je prekršila zakon i bez krzmanja je poslao na optuženičku klupu.

I to nije sve. Vijest o početku suđenja za bivšu policijsku glasnogovornicu objavljena je upravo u tjednu u kojem je Milan Bandić preko Globusa objavio plan svoje posljednje predizborne kampanje.

Bandićeva zadnja kampanja

Vjerovalo se, očito krivo, da će mu zadnja kampanja biti ona predsjednička 2009. godine, kad je Uskok objavio da vodi istragu protiv zagrebačkog gradonačelnika u čak dvadeset predmeta, od ukupno zaprimljenih 250 kaznenih prijava. Od tada, pune tri godine, nije napisana ni jedna optužnica.

Čak ni za one najrazvikanije slučajeve, poput Krašograda, Pročišćivača, Zagrebačkih cesta, "zlatnih zahoda", nadstrešnica... Ne samo da je Bandić ostao čist, već priprema još jednu kandidaturu na lokalnim izborima.

Uskok na tragu

Ipak, ne treba ni sumnjati da mu je Uskok na tragu. Ako mu je za tako prepredenu prevrtljivicu kao što je Aleksandra Ljuba trebalo samo šest (6) godina, onda mu za gradonačelnika koji je za sobom godinama ostavljao jasne tragove, njih otprilike 250, neće trebati više od deset. Ili šezdeset.

Osim ako Bajić opet ne zakasni s optužnicom, kao što mu je to pošlo za rukom u slučaju Fimi media. No tako je to u Hrvatskoj: pravda je možda spora, ali zato za neke prespora.

> Ostale komentare autora pročitajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.