TV voditelj Rolf Harris godinama seksualno zlostavljao prijateljicu svoje kćeri

Foto: Guliver Image / Getty Images

ROLF HARRIS, televizijski zabavljač, proglašen je krivim po 12 točaka optužnice zbog bludnih radnji nad djevojčicama koje je počinio tijekom 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.  Londonski sud objavit će presudu u petak.

Među žrtvama je bila i prijateljica njegove kćeri, a seksualno je zlostavljao i sedmogodišnju djevojčicu koja ga je tražila autogram. Harris je prijateljicu njegove kćeri zlostavljao od njene 13. do 19. godine. 84-godišnji Harris potvrdio je seksualnu vezu s djevojčicom, no tvrdi da se sve dogodilo tek nakon što je napunila 18 godina. Nesretnu je djevojčicu napastovao dok je u istoj sobi spavala njegova kći. Jedna žrtva tvrdi kako ju je Harris u jednom danu zlostavljao tri puta, a tada je imala 15 godina, piše BBC.

Rolf Harris je bio televizijski voditelj poznat u Velikoj Britaniji i Australiji. Harris je rođen u Australiji, no veći dio karijere radio je u Velikoj Britaniji. Uhićen je tijekom istrage protiv pedofila Jimmyja Savilea optuženog za niz seksualnih zlostavljanja. Tužitelji su Harrisa nazvali "Jekyll i Hyde", te tvrde da je iskoristio svoju popularnost kako bi radio ove zločine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.