Tadić: Ne vjerujem da SPS-ov premijer može dobro voditi Srbiju

BIVŠI predsjednik Srbije Boris Tadić kazao je kako se nada da nova vlada Srbije, u kojoj neće biti njegov DS, neće ići ispod standarda koji su postavljeni prethodnih godina.

Tadić je novinarima objasnio kako DS neće biti u vladi jer njegova stranka ne prihvaća ucjene malih stranaka. "Nismo htjeli napraviti kompromis vezano za nacionalna pitanja. Suočavat ćemo se i sa ekonomskim problemima u budućnosti, ali i sa problemima u domeni nacionalne politike. Nadam se da nova vlada neće ići ispod standarda postavljenih ranijih godina. Možda neki ljudi misle da su to niski standardi politike, ali u svim zemljama u čitavom svijetu građani su nezadovoljni svojim vladama danas, a onda se suočavaju sa novim vladama i onda sa drugim očima gledaju na prošlost", poručio je Tadić.

Kazao je i kako je od početka pregovora znao da će pitanje premijera biti najveći problem. "To je bilo jasno svima koji imaju neko iskustvo u politici. Socijalisti su odmah na početku trebali reći da je to problem. Sad je više nego jasno što je bio problem. Bože moj, idemo dalje", rekao je lider DS-a, dodavši da nikad ne bi pristao na to da SPS dobije premijera jer ne vjeruje da bi ta stranka dobro upravljala državom i vladom u ovom trenutku.

"To ne znači da Ivica Dačić nema legitimno pravo biti premijer Srbije. Imamo demokraciju, imamo principe kao u svim zemljama i sada imamo novu okolnost. Vidjet ćemo kakve će biti posljedice odluka koje danas donosite", rekao je Tadić.
 
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.