Teleoperateri podižu cijene: Evo koliko će poskupjeti mobilne usluge

Ilustracija: Arhiva

HRVATSKI telekom, Vipnet i Tele2 podižu cijene mobilnih usluga, baš kako su najavili nakon Vladine odluke o povećanju naknade za radiofrekvencije. Tele2 i HT uvode naknadu za pristup mreži, dok Vipnet još nije otkrio detalje o poskupljenjima.

Hrvatski telekom među prvima je objavio da od 1. lipnja vrijede novi Opći uvjeti poslovanja, ponudivši svima koji žele raskid ugovora bez naknade da to učine od 1. do 30. lipnja, jer će od 1. srpnja uvesti mjesečnu naknadu za pristup mobilnoj mreži od 8 kuna, odnosno 10 kuna s PDV-om.

Korisnici bonova naknadu za pristup mreži plaćat će u iznosu od 10 posto od vrijednosti kupljenog bona. Osim uvođenja naknade za pristup mobilnoj mreži, u HT-u najavljuju i promjene cijena međunarodnih poziva.

Slična situacija očekuje i korisnike Tele2, koji su obaviješteni da će od 1. srpnja plaćati naknadu za korištenje mreže u iznosu od 8 kuna bez PDV-a. I u Tele2 planiraju korigirati cijene u međunarodnom prometu, a korisnike obavještavaju da imaju pravo na raskid ugovora bez naknade do 30. lipnja.

Iz Vipneta još nisu otkrili koje će mobilne usloge poskupjeti, ali su potvrdili da od poskupljenja neće odustati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.